nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

L'any comença amb fortes pujades de diverses taxes i d'imposts municipals

L'augment més notable es registra a la taxa d'incineració de fems i els bitllets d'ORA i EMT

N.D./J.M.A. Palma.
L'any 2004 comença per als ciutadans amb fortes pujades en diverses taxes i imposts municipals. La d'incineració és la que més puja de totes, amb un augment del 32 per cent per part del Consell. Els ciutadans de Mallorca que aparquin en zona d'ORA notaran des d'avui mateix que l'any nou ha suposat una pujada del preu del bitllet, que ha passat a ser un 25 per cent més car.

No és l'única taxa que pujarà. Des del dia 1 de gener, el preu del bitllet ordinari d'autobús de l'EMT és també més car, en concret, un 10 per cent. Pel que fa a l'eliminació de residus, el Consell de Mallorca cobrarà aquest any un 32 per cent més. Molts d'ajuntaments de Mallorca han aprofitat aquesta pujada per augmentar la taxa fins a un 60 per cent, tal com denuncià el conseller de Cooperació Local del Consell, Miquel Riera, qui arribà a denunciar que molts ajuntaments estan fent negoci amb la taxa d'eliminació de residus.

No és el cas de Cort, que en aquest cas ha pujat un 31'29 per cent la taxa d'eliminació de residus. Tanmateix, a aquesta pujada s'ha de sumar a més l'increment del 9 per cent en la taxa de recollida de residus sòlids urbans. Les tarifes que cobra l'empresa municipal Emaya per aigua i clavegueram es mantindran més o menys als nivells de l'any passat, amb un lleuger augment en la taxa de tan sols el 2'8 per cent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris