nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Catalina Cirer presideix baix la pluja el seu primer homenatge a la Conquesta

La batlessa aprofità la Festa de l'Estendard per fer balanç dels 6 mesos que du gestionant l'Ajuntament

La pluja es negà a respectar la història i aparegué com a convidada d'excepció a la primera Festa de l'Estendard presidida per una dona, Catalina Cirer. La batlessa aprofità per fer balanç dels seu primer semestre com a màxima responsable de l'Ajuntament de Palma, mitjançant un extens i pragmàtic discurs en el qual va al·ludir totes i cada una de les àrees de gestió.

El parlament de la primera edil tancà un programa condicionat per les capricioses circumstàncies climatològiques. Però els actes de commemoració de la Conquesta catalana de Mallorca començaren uns pocs minuts més tard de les 10 hores, amb la tradicional col·locació de l'estendard reial de la Conquesta i de la Cimera del Rei Martí a Cort.

Posteriorment, i davant l'atenta i curiosa mirada dels ciutadans que desafiaven l'amenaça de precipitacions, la corporació municipal -amb la habitual absència dels regidors de la coalició Esquerra Unida-Els Verds- es va dirigir a la Seu per escoltar la solemne missa, oficiada en aquesta ocasió pel rector de Muro, Pere Fiol, acompanyat de l'administrador diocesà, Andreu Genovart.

A l'espera de la presa de possessió del nou prelat, Jesús Murgui, aquesta era la primera litúrgia en 20 anys que no estava presidida per l'exbisbe de Mallorca Teodor Úbeda. Una vegada finalitzada la cerimònia els regidors es trobaren amb el «diluvi» i tornaren a Cort acompanyats, de tres en tres, pels cotxes de la Policia Local. A la plaça, i entre els agoserats que encara aguantaven l'aigua i el calabruix, esperaven els bombers i una vintena d'independentistes. Ambdos col·lectius, ja amb la pólvora banyada, s'hagueren de conformar a llançar les proclames a l'aire, per qualque receptor invisible.

Inhabilitat l'espai obert que acull any rere any la Colcada de Pere d'Alcàntara Penya, Miquelina Lladó, envoltada de les al·lotes de l'Escola de Música i Danses de Mallorca, complí amb el tribut de la narració de la Conquesta a l'interior de la sala de plens de l'Ajuntament, que es trobava a vessar de palmesans il·lustres, i també anònims. Els funcionaris, vestits de patges, ja havien traslladat el penó de l'estendard a les dependències de l'Ajuntament, on restarà fins el proper 31 de desembre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris