algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

La I Festa del Vi dóna l'inici oficial a la Ruta dels Cellers del poble

Santa Maria celebrà ahir la seva primera Festa del Vi oficialitzant així el que fins ara havia estat una tradició espontània, la de col·locar a les portes dels cellers un brot de pi per tal d'anunciar l'inici de la venda del vi novell. Set cellers del municipi entregaren ahir de forma simbòlica a la batlessa, Rosa Vich, el vi vell per rebre a canvi el tradicional brot de pi que des d'avui penjarà a les portes dels seus establiments. Després de l'ofrena, hi hagué una gran torrada amb degustació de vi inclosa.

Avui a partir de les 10.00 del matí i fins a les 13.00 hores, els set cellers que participen en aquesta primera Festa del Vi obren les seves portes a les visites inaugurant la que es coneixerà com Ruta dels Cellers i que a partir d'ara s'ofertarà cada dissabte de 10 a 13 hores.

Els visitants podran conèixer així més d'a prop des d'avui i fins el proper juny cada cap de setmana el procés que es segueix en l'elaboració dels vins, mitjançant una ruta que neix amb caràcter promocional d'un dels principals productes que s'elaboren en el municipi.

Santa Maria és de fet, l'únic poble de les Balears que ha mantingut de forma ininterrompuda durant anys aquesta tradició de penjar el brot de pi a les portes dels seus cellers, quan es posa per primera vegada a la venda el vi novell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris