algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Esquerra Unida dóna el vistiplau a l'estratègia per aglutinar el vot verd

LL.L. Palma.
L'Assemblea d'Esquerra Unida de Mallorca va aprovar ahir per més d'un 90 per cent dels vots a favor un document polític que persegueix transformar la coalició en un espai que sigui capaç d'ajuntar tota l'esquerra i d'atreure les sensibilitats ecologistes.

Segons el coordinador general d'EU a les Balears, Miquel Rosselló, es tractaria de «seguir l'exemple d'Iniciativa per Catalunya-Verds». Rosselló va assegurar que «tothom» està convidat a participar en aquest nou espai de l'esquerra i va subratllar que «no obligarem ningú, però tampoc no esperarem ningú». Precisament, Els Verds fa més de quatre anys que debat internament si construïa aquest espai amb Esquerra Unida. La darrera vegada que ho va fer va triomfar el corrent que s'hi oposava, el de Margalida Rosselló.

A partir d'ara, la idea d'Esquerra Unida és que el nou espai polític desenvolupi la seva pròpia política ecologista, amb independència d'Els Verds i no com fins ara que, a causa de les coalicions electorals, ambdues formacions s'han repartit «el pastís» ideològic de l'esquerra no nacionalista.

D'una altra banda, l'informe polític detecta «un cert nivell de coordinació» entre les forces d'esquerra del Parlament que «dóna esperances a poder establir estratègies conjuntes d'oposició». Entre les circumstàncies que han duit a aquest nivell de coordinació, EU destaca «els anomenaments dels implicats al cas Mapau; la manca de participació ciutadana; les autopistes, autovies, camps de golf i dessaladores anunciades; la retirada de l'ecotaxa; l'agressió a la nostra llengua; la manca de desenvolupament del Règic Especial de les Balears; el canvi de reglament al Consell Insular de Mallorca; el segon cinturó; el pla territorial de Mallorca i l'Institut de Serveis Socials».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris