cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Uns 300 mallorquins es manifesten a Barcelona contra Govern i CIM

Rebutjaren la política mediambiental i cultural a les Balears

CARLES DOMÈNEC. Barcelona.
Unes 300 persones participaren ahir vespre a la concentració que convocà a la plaça Sant Jaume de Barcelona el col·lectiu «Estimem les Balears» per protestar contra les polítiques de «destrucció cultural i del territori del Govern i del Consell que es duen a terme a les Illes». La cantant Maria del Mar Bonet llegí unes paraules de l'escriptor Sebastià Alzamora davant la Generalitat. El text rebutjà el nou pla de carreteres, la construcció massiva i la política cultural en territori balear.

El manifest criticà les mesures del Partit Popular i d'Unió Mallorquina després de les eleccions del passat maig. La protesta es féu extensiva als projectes del segon cinturó, l'autovia entre Inca i Manacor i l'autopista Inca-sa Pobla. A més, es qüestionà l'ampliació de l'aeroport de Mallorca i la política mediambiental del Govern de Matas. El col·lectiu considera que aquestes polítiques s'«allunyen irremeiablement de la sostenibilitat ambiental que es reclama des de les institucions nacionals i internacionals per als territoris insulars».

Estimem les Balears alertà de la destrucció de «nombrosos terrenys agrícoles i finques centenàries» que es produirà si el pròxim 1 de desembre s'aprova la modificació del Pla de Carreteres de Mallorca amb la consegüent construcció de noves autovies per tota l'illa. També, la crida d'Alzamora considerà les previsions pressupostàries del Govern com discriminatòries contra la cultura catalana a les Balears.

Els mallorquins expressaren la seva preocupació i indignació pel tancament de Som Ràdio i pel reajustament de l'espectre de freqüències balears que impediria la recepció de TV3 i Canal 33. La protesta reuní uns 300 mallorquins a la plaça de Sant Jaume, entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. Un gran mapa de les Balears es disposà al sòl de la plaça. Els manifestants varen col·locar sobre la representació en cartró de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera caixes i tubs que simbolitzaven la proliferació excessiva d'habitatges i carreteres a les Illes. D'altra banda, s'ha convocat una nova manifestació a Barcelona per al pròxim dimarts 2 de desembre. Durant aquesta, se simularà la mort de les Balears a través d'una sèrie d'actuacions lúdiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris