algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Més de 6.000 antiautovia es concentraren a Sineu contra la Inca-Manacor

La plaça des Fossar de Sineu acollí la multitudinària concentració pacífica

89472

Milers de persones es concentraren per dir no i no a l'autovia.

JOANA PÉREZ.

M.PUIGRÒS.Sineu.
Més de sis mil persones es manifestaren ahir a la plaça des Fossar de Sineu contra el projecte del Govern balear que preveu una autovia per comunicar Inca i Manacor. A Sineu arribà gent de per tot arreu, alguns a peu, altres en bicicleta, tren o en cotxe particular per unir-se tots junts a la concentració organitzada per la plataforma Autovia No. Un dels portaveus de l'esmentada plataforma, Miquel Gelabert, manifestà la seva satisfacció «pel gran èxit de participació que hem assolit, perquè en els moments més àlgids, calculam que hem pogut quasi arribar als 10.000 manifestants».

La manifestació pacífica començà devers les cinc de l'horabaixa, i durant prop més de dues hores anaren passant per l'escenari habilitat per a l'ocasió diferents membres de la plataforma Autovia No per llegir els seus manifest. Així també hi tingueren cabuda les veus d'altres plataformes com la de Desdoblament Sí, Autovia Inca-Sa Pobla No o No al segon cinturó, les quals també llegiren els seus respectius manifests reivindicatius.

A la plaça del Fossar s'hi podien veure diverses paradetes on es venien camisetes i ferratines en contra de l'autovia i on també s'oferien fulletons explicatius dels efectes que aquesta projectada via pot ocasionar al paisatge dels pobles afectats. Així mateix també s'havia preparat un muntatge en què apareixien tots els articles publicats en els darrers mesos en tota la premsa local que feien referència a les manifestacions o declaracions fetes per les bandes implicades, com poden ser la mateixa plataforma o membres del Consell i del Govern balear.

La plaça des Fossar era plena de pancartes reivindicatives alhora que els membres de la Plataforma convidaven a tots els assistents a signar diversos manifests en contra de l'esmentada autovia. Entre els assistents es pogueren veure cares tan conegudes com Francesc Antich, Celestí Alomar i Francina Armengol, membres de la directiva del PSOE. Mateu Morro i Pere Sampol del PSM i regidors de distints partits de pobles veïns o afectats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris