cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

Desarticulat el grup de romanesos que ha comès més robatoris a l'estiu a l'Illa

Vuit persones, entre elles dos menors, han estat detingudes per la Guàrdia Civil

102930

La Guàrdia Civil ha trobat centenars d'objectes que havien estat robats en petits comerços.


Els agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil han realitzat un dels més importants cops contra els grups d'estrangers que s'instal·len a Mallorca i que es dediquen a delinquir. En aquesta ocasió es tracta d'un grup de vuit persones de nacionalitat romanesa, dos d'ells menors d'edat, dels qui se sospita que han estat els que més robatoris han comès durant els darrers mesos a Mallorca. Se sap que el grup, des d'inicis del passat estiu, almenys, cometien un robatori diari. Els investigadors fins al moment tenen proves que els vinculen amb una dotzena de robatoris, però es tenen fundades sospites que han participat en molts més delictes.

Els detinguts responen a les identitats de Nicolae L., de 22 anys d'edat, Savin S., de 24, Dorin G., de la mateixa edat, Laura M.D., de 25, Constantin M., de 26 i Elena L., de 24. També hi ha dos menors que tenen 16 i 17 anys d'edat. Els sis primers passaran avui a disposició del jutjat de guàrdia.

Segons varen informar ahir fonts de la Benemérita, els investigadors han dedicat alguns mesos de feina per desarticular aquest actiu grup de presumptes delinqüents. En primer lloc, els lladres actuaven sempre en establiments comercials, de similars característiques, i no en habitatges. A més, quan robaven ho feien sempre de nit o bé de matinada però, a diferència d'altres grups organitzats de delinqüents que s'han desarticulat a Mallorca, no actuaven en grans indústries, sinó que robaven en comerços més petits. En concret, s'ha comprovat que aquests romanesos, suposadament, han robat en botigues de roba, estancs, supermercats, perfumerias, farmàcies, petites immobiliàries, botigues de telefonia i en alguns bars. No actuaven en una localitat concreta, sinó que es desplaçaven per l'Illa per cometre els delictes. A més, per entrar als comerços no utilitzaven el mateix sistema, ja que en ocasions realitzaven forats a les parets i altres vegades forçaven les portes dels establiments.

Els investigadors de la Guàrdia Civil varen arribar a la conclusió que els presumptes autors d'aquests delictes eren de nacionalitat romanesa. Es va esbrinar que, a diferència d'altres grups, aquests individus no actuaven només en l'època estiuenca, sinó que romanien a l'Illa durant tot l'any. A través de vigilàncies i seguiments es va aconseguir identificar els sospitosos, que residien en habitatges de lloguer a Son Cladera, Son Gotleu i la barriada de La Paloma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris