cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

La Sala aprova la demolició de fins a 3 construccions il·legals ubicades en terreny rústic

MARGALIDA FUSTER. Artà.
Les infraccions urbanístiques han estat a l'Ajuntament d'Artà objecte de discussions entre els diferents grups municipals, però en el ple de despús-ahir, l'equip de govern (IA-PSOE) aconseguí que s'aprovàs la demolició de tres construccions il·legals en zona rústica amb el vot d'EU-EV, mentre que UM s'hi va abstenir i el PP hi votà en contra.

La batlessa, Margalida Tous (IA), informà que els tres propietaris tenien dos mesos per presentar-hi al·legacions i per restablir la legalitat, si bé dues són il·legalitzables. A diferència del que havia passat el darrer pic, la primera edil continuà endavant amb la proposta d'esbucar els tres edificis, però la unanimitat que havia exigit en la sessió anterior no fou possible, perquè ni PP ni UM no es volen «banyar».

D'altra banda, UM aconseguí desestabilitzar l'equip de govern quan proposà una auditoria sobre l'estat de comptes de la Sala. Rafel Gili (UM) argumentà que «hem sabut que hi ha alguns deutes amb empreses que han prestat els seus serveis a l'Ajuntament i encara no han cobrat. Per això, creim que ens amaguen informació». La proposta s'aprovà amb els vots de l'oposició -PP, UM i EU-EV.

El PP quedà tot sol quan presentà una moció contra el pla Ibarretxe que no va prosperar, tot i que els conservadors s'emparassin en la Constitució. En aquest sentit, la resta de partits actuà en bloc i rebutjà la iniciativa. Sí que anà endavant en tot cas la proposta de Julen Adrián (EU-EV), que havia consensuat amb el PP i amb UM, sobre la participació ciutadana en la comissió de festes, enfront dels vots en contra d'IA-PSOE.

A més, la Sala aprovà una moció a favor d'una televisió i una ràdio públiques en català i de qualitat amb els vots a favor de tots els partits llevat del PP, que argumentà que no es pot retirar la paraula a un castellanoparlant de gran vàlua intel·lectual. EU-EV advertí que hi ha uns 2.000E destinats a la ràdio municipal i no s'usen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris