lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El fiscal Anticorrupció denuncia per primera vegada l'exbatlessa Nájera

El Jutjat d'Instrucció número 7 investiga si comprà una casa per sota del preu real

99540

Advocats i perits, ahir, en una declaració d'un dels casos contra Nájera.

J.F.M.

P.C. / J.F.M.Palma.
L'exbatlessa de Calvià, Margarita Nájera, és investigada per set causes penals, després que Joan Carrau, el fiscal designat per la Fiscalia Anticorrupció, presentàs la seva primera denúncia contra ella per la suposada compra irregular d'un habitatge a la urbanització de Son Caliu.

Les circumstàncies tenen relació amb un cas que data de l'any 1999 denunciat per l'exedil del grup mixt Anselmo Martín, en una causa contra la batlia de Calvià, amb l'acusació d'haver permès la pèrdua d'un solar de 22.000 m2 de Son Caliu Nou per la no-presentació d'un recurs davant del Tribunal Suprem.

Els fets denunciats en el seu moment pretenien ser «constitutius d'un delicte de prevaricació o comportament injust per part de l'autoritat o del funcionari». Aquesta causa va ser arxivada pel jutge. En tot cas, Martín va denunciar a començament d'any que en aquests terrenys hi adquiriren pisos, més tard, Margarita Nájera, l'excap de Presidència, Sebastià Lora i el responsable d'Obres Pedro Pablo, per 23, 24 i 16 milions de pessetes, encara que el preu de mercat «era llavors molt superior», segons la denúncia.

De tot d'una, el fiscal pretenia que es reobrís la causa que s'instruïa al Jutjat d'Instrucció número 6, per l'aparició de noves dades. Tanmateix, el jutge rebutjà la proposta i l'Audiència decidí després que es reobrís un cas nou i que l'investigàs un altre magistrat. La denúncia d'Anticorrupció la investiga el Jutjat d'Instrucció número 7. El fiscal ja ha demanat que es revisin els comptes de Nájera, un pic sabut que l'exbatlessa va comprar un habitatge a la urbanització de Son Caliu el promotor del qual es va beneficiar, segons la demanda de Martín, de la decisió municipal de no recórrer contra una sentència adversa als interessos de l'Ajuntament.

Precisament, el polític de Calvià va posar en coneixement directe de la Fiscalia que l'habitatge que l'exbatlessa comprà fa devers dos anys -segons va declarar ella en el seu moment, l'havia comprada per a una de les seves filles-, es venien per uns 60 mil euros més dels que va pagar Nájera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris