algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

El pacte local d'ocupació generà 4.371 llocs de feina en quatre anys

Cirer i els agents socials prorroguen la iniciativa fins octubre del 2004

El Pacte Local d'Ocupació i Treball (PLOT), signat al 2000, ha generat a Palma un total de 4.371 llocs de feina en els seus quatre anys de vigència. A més, la iniciativa impulsada per l'Institut Municipal de Formació Ocupacional i Feina (IMFOF) amb col·laboració amb els agents socials ha facilitat la creació de 350 empreses i ha impartit cursos de formació a 2.265 alumnes.

Tot i que només un 8 per cent dels contractes potenciats per l'IMFOF són de caràcter indefinit, des de Cort es considera que el PLOT ha acomplert les expectatives creades. Així, comprovats els resultats obtinguts pels diferents programes, l'Ajuntament ha decidit prorrogar el pacte fins l'octubre del 2004. La batlessa de Palma, Catalina Cirer, reuní ahir les entitats col·laboradores del Pacte Local (CAEB, Pimeb, UGT i CCOO) per tal de fer efectiva la signatura d'aquesta pròrroga.

El 2004, l'IMFOF manejarà un pressupost de 4.890.000 euros (un 26% més que l'any passat) per al PLOT, quantitat a la qual s'han d'afegir els 380.000 que aportarà l'àrea d'Acció Social i 85.000 més que arribaran de la regidoria d'Educació. El regidor de Treball, Economia i Comerç, Sebastià Sansó, preveu que la pròrroga serveixi per generar 1.200 llocs de feina.

A l'acte, Cirer es mostrà satisfeta per haver assolit el repte de lluitar contra l'atur a la vegada que apuntà «s'ha de continuar pel camí del consens en un tema tan important com és l'ocupació». En la mateixa línia argumental, el president de la CAEB, Josep Oliver, agraí a l'Ajuntament el seu impuls per fomentar la creació d'empreses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris