nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Ben amics repartirà 10.000 preservatius per prevenir la Sida

L'agrupació mallorquina Ben Amics iniciarà demà el repartiment de mètodes anticonceptius, en concret 10.000 unitats de preservatius masculins i 1.000 femenins. Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Lluita Contra la Sida, també es distribuiran 50.000 pòsters i cartells a les discoteques, locals d'oci per a joves i a la Universitat de les Illes Balears, dins de la seva campanya de prevenció de la sida, segons va informar ahir el president de l'agrupació, Josep Vicent.

L'associació durà a terme una campanya per tot el país, subvencionada per la Conselleria de Salut i Consum del Govern balear, amb l'objectiu de conscienciar els joves sobre la prevenció i els perills de la malaltia. «Hem de lluitar contra la sida perquè la malaltia encara no està eradicada. I, sobretot, s'ha de conscienciar de la seguretat del preservatiu, el mètode més usat (99'9 per cent dels casos) i la vacuna més important», va declarar Vicent. Ben Amics realitzarà diversos actes l'1 de desembre en col·laboració amb l'agrupació FELGTB, «dia per al qual els anticonceptius hauran d'estar ja repartits. En el Dia Internacional de la sida la gent haurà d'estar més conscienciada que mai», va declarar.

L'agrupació Gai i Lesbiana de les Illes Balears forma part de la «Taula de Sida» junt amb altres entitats com Alas, Escola de Sida, Creu Roja Joventut, el Consell de la Joventut de les Illes Balears, Metges del Món i Siloé. L'objectiu d'aquesta taula és que hi hagi una coordinació i cooperació entre les entitats de lluita contra el VIH/Sida, dur a terme accions informatives i divulgatives de caire preventiu, defensar els drets de les persones infectades pel VIH i malaltes de la Sida. Des de aquesta agrupació d'entitats, vetllen pel compliment del Pla autonòmic de la Sida i actua com a organisme assessor per l'adminsitració pública en aquest àmbit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris