algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Antich vol una reforma de la Carta Magna «amb esperit constitucional»

El secretari general del PSIB diu que serviria per territorialitzar el Senat

El secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, defensà ahir davant un centenar de militants socialistes «una reforma de la Constitució amb esperit constitucional». El també expresident del Govern i portaveu del Grup Socialista al Parlament justificà aquesta proposta amb la, segons ell, «necessitat de convertir el Senat en una cambra de representació territorial». Antich féu aquestes declaracions a la VIII Escola de Tardor que organitza el PSIB fins avui.

Dels diversos temes que es tractaran a aquesta escola, el president va destacar el que feia referència als 25 anys de la Constitució Espanyola del 1978. Antich va assegurar que el tema era d'actualitat «davant la possible reforma de la Constitució i, sobretot, de la reforma del Senat, que ha de ser una cambra territorial. És vera que la Constitució no parla en cap moment d'Estat federal, però l'Estat de les Autonomies té una lógica federal aclaparadora i quan això és així, es necessiten instruments i àmbits per fer feina amb cooperació i diàleg».

Al parer d'Antich, el Senat hauria de servir per «defensar les singularitats i els fets diferencials dels diferents territoris». El secretari general dels socialistes balears també va justificar que es tracti el model territorial de Mallorca a l'Escola i va assegurar que compta «amb molt poc consens» i amb la base «d'una idea molt desenvolupista». L'altre tema que aborda l'Escola de Tardor és la guerra d'Iraq, la qual, segons Antich, ha estat una mostra «clara» d'una «aposta pel món policíac i en el que allò econòmic està per sobre de tot».

L'expresident del Govern considerà que aquesta actitud «elimina la política de consens» i, conseqüentment, «veig difícil que es pugui donar un món solidari». Quant a això, Antich també va escometre contra l'actitud del president de Aznar, qui «ha posat entrebancs a la construcció europea». A més creu, que per la política del govern central «Europa no ha pogut tenir una sola veu en aquest tema».

L'Escola de Tardor també va ser inaugurada per la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Francina Armengol, qui també es va mostrar especialment preocupada per aquests tres temes. Després que ahir el tema de la Constitució l'abordàs el senador Isidre Molas; el catedràtic de la UIB, Joan Oliver Araujo; el seu homòleg de la UAM, Antoni Rovira i l'advocat Josep Melià Ques, avui serà el torn de la guerra d'Iraq i del model territorial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris