algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
17°

Munar defensa que el pla territorial podrà ser assumit per l'esquerra

El projecte s'aprovarà dilluns, encara que l'aixecament de moratòries es farà el gener

80530

El conseller Vicens, la presidenta Munar i el vicepresident Nadal, presentaren el pla territorial.

PERE BOTA.

J. TORRES. Palma.
La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, presentà de manera pública el pla territorial que dilluns aprovarà inicialment el ple del Consell i el va definir com un «pla centrat» que «es va iniciar amb l'esquerra i s'aprova amb la dreta». En tot cas, el vicepresident Miquel Nadal espera que tengui «el suport unànime de tots els grups». El CIM preveu aprovar definitivament la planificació d'aquí a vuit mesos i no aixecarà les moratòries fins el gener.

Segons Munar, el text combina la creació d'infraestructures necessàries per al desenvolupament de Mallorca amb el respecte de la natura i va recordar que fixa una previsió de creixement residencial del 3'3%, «la mateixa que va acordar el Pacte», i inferior al 10% que permetien les Directrius d'Ordenació del Territori. La presidenta defensà la necessitat d'una proposta de planificació «estable» i alhora «possible», que articuli «els mecanismes necessaris» perquè la reconversió territorial «sigui factible a través de la iniciativa privada».

Tot i que el text s'aprovarà en principi dilluns, l'Executiu de Munar no aixecarà les moratòries urbanístiques vigents fins el pròxim gener, per evitar que es puguin atorgar llicències que el desvirtuïn. El Consell fixarà un termini de dos mesos per presentar-hi al·legacions i el vistiplau definitiu a la planificació no serà fins d'aquí a vuit mesos.

El conseller del Territori, Tomeu Vicens, afirmà que durant aquesta legislatura no s'ha modificat el model que fa un any i mig aprovaren UM i el PSIB i només s'hi han introduït «modificacions molt concretes» i «puntuals», que han permès «incrementar els paràmetres de protecció» establerts. El pla que s'aprovarà dilluns manté les àrees de reconversió i la previsió de creixement urbanístic global fixades en la legislatura anterior, però introdueix canvis substancials en el repartiment del creixement per municipis. Tot i això, la nova proposta inclou les autovies i els camps de golf, que l'esquerra rebutjava.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris