algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Creen la comissió municipal de cooperació i un cens d'habitatges

Ambdues iniciatives van destinades a l'orientació dels necessitats

M.PUIGRÒS.Sa Pobla.
En el darrer ple de l'Ajuntament de sa Pobla es decidí la creació de la comissió municipal de cooperació, com també l'adhesió del Consistori a dos programes Equal provinents de fons europeus. El denominador comú de totes aquestes iniciatives és l'ajuda i la sensibilització envers els immigrants i la creació d'una borsa d'habitatges per als més necessitats.

La comissió municipal de cooperació tindrà la tasca de coordinar les iniciatives que, en matèria de cooperació i solidaritat, dugui endavant la Sala. Entitats com Creu Roja sa Pobla, Comitè Unicef Balears, Cáritas, Associació Pa i Mel o l'Associació Es Grif, entre d'altres, formaran part d'aquesta comissió per tal de treballar unides mitjançant programes conjunts.

Per altra banda, els dos programes Equal als quals sa Pobla s'ha adherit són l'Equal Filoxenia, amb el qual s'orientarà i es formarà immigrants amb la remodelació de tres habitatges socials pertanyents al Bisbat, els quals ja són sotmesos actualment a la rehabilitació. L'altre programa és l'Equal Medea, al qual també s'hi acullen els municipis de Pollença i Porreres. La idea d'aquest programa Medea és la formació d'una persona per tal que gestioni un sistema d'introducció de dades per posteriorment crear un cens d'habitatges. «D'aquí a un parell d'anys la idea és que amb aquest cens, el programa Medea reformi les cases que ho necessitin i així aquestes puguin ser emprades per immigrants. El propietari no rebrà doblers, però tindrà la casa reformada» assenyalava el tinent de batle, Antoni Serra Comes.

La gestió d'aquests habitatges tant de Pollença, Porreres com de sa Pobla anirà a càrrec d'aquesta darrer, malgrat que la formació de la persona que gestioni el sistema d'introducció de dades serà present als tres municipis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris