algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Salut posarà en marxa un pla per prevenir la Sida entre les dones

El projecte s'aplicarà a partir de l'any que ve als centres de salut

C.R./E.P.Palma.
La consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, anuncià ahir que a partir de l'any que ve es posarà en marxa un programa de prevenció de la sida als centres de salut dirigit específicament a les dones. L'objectiu d'aquest pla és dotar els professionals de primària d'eines i pautes per detectar i prevenir les pràctiques de risc d'infecció de l'VIH entre les dones, col·lectiu que ja representa el 33% dels casos declarats durant el 2003.

Les dades oferides ahir per la Conselleria amb motiu del Dia Mundial de la Lluita Contra la Sida que té lloc dilluns, mostren que en el que duim d'any 2003, les dones afectades per la Sida representen un 33% del total dels 1.920 casos detectats. En nombre de casos, les Balears figura com a la segona comunitat després de Ceuta en casos de Sida, amb 84 casos per milions d'habitants, tot i que des de l'inici dels tractaments antirretrovirals l'any 1996, els casos han anat disminuint progressivament.

Castillo advertí que les infeccions van augmentant dins el col·lectiu heterosexual, que actualment representa un 19% ben a prop del 21% de casos entre les persones homosexuals i lluny encara del 50'3% dels toxicòmans. Per aturar l'avanç de la malaltia, Castillo explicà que dedicarà 435.782 euros a lluitar contra la Sida. En concret, a través de programes d'intercanvi de xeringues a les oficines de farmàcia o d'una unitat mòbil o la distribució de metadona.

D'aquest pressupost també s'extrauran els ajuts que es destinen a les Organitzacions no Governamentals de lluita contra la Sida. Amb motiu de la celebració de l'1 de desembre, la presidenta de l'Associació de Lluita Antisida de les Illes (Alas), Montserrat Tuset, demanà que es garanteixi la distribució gratuïta dels preservatius a tots els centres docents i els programes d'intercanvi de xeringues per als toxicòmans.

Així mateix, Tuset va fer aquestes declaracions a la presentació de les activitats de la «Taula per la Sida» sota el lema «Viu i deixa viure», amb l'objectiu de conscienciar la població. El colofó de les activitats serà una fira a la plaça d'Espanya i una concentració a Cort on es llegirà un manifest.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris