algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Rotger veta Calvià i reivindica els drets d'Inca sobre el parc temàtic

Convocarà un referèdum si un altre municipi demana l'interès general

El batle d'Inca, Pere Rotger, vetà ahir la candidatura de Calvià i reivindicà els drets del seu municipi sobre el parc temàtic de Mallorca en declarar que «nosaltres som la primera opció dels promotors». Rotger anuncià que «si Calvià o un altre municipi demana l'interès general» convocarà un referèndum, «perquè els inquers han de tenir les mateixes possibilitats que els altres i poder decidir si el volen».

Tot i que l'Ajuntament d'Inca renuncià al parc temàtic perquè el pla territorial de Mallorca no l'incloïa, les declaracions del conseller del Territori, Bartomeu Vicens, sobre la possibilitat de sol·licitar-lo mitjançant la declaració d'interès general ha fet reviscolar al batle de la capital del Raiguer i, alhora, president del Parlament. Especialment, quan el seu company de files en el Partit Popular i batle de Calvià, Carlos Delgado, ha manifestat un cert interès pel projecte de l'empresa danesa Theme Park Group.

Tot i això, pels passadissos de l'Ajuntament de Calvià corren tres idees ben precises. La primera, que el parc temàtic és un projecte interessant per a Mallorca. La segona, que el Consistori calvianer no farà res per competir amb Inca. I la tercera, que sembla que el Consell de Mallorca no veu clar el projecte ubicat a Inca però sí a Calvià.

En qualsevol cas, els pactes i acords de governabilitat del PP amb Unió Mallorquina, al Parlament, al Consell i a Calvià obliguen a consultes prèvies entre ambdós partits abans de prendre qualsevol decisió, tot i que Rotger recorda que a Inca el Partit Popular «governa amb majoria absoluta».

L'empresa danesa Theme Park Group, promotora del parc temàtic de Mallorca, manté una opció de compra sobre 800.000 metres quadrats al municipi d'Inca; mentre que el pla territorial de Mallorca preveu la desclassificació d'1 milió de metres quadrats a Calvià per a equipaments esportius i d'oci. Ambdós municipis han demanat al Consell que s'expressi amb «contundència» sobre el parc temàtic. És a dir, Rotger i Delgado posen la pilota damunt la teulada de Maria Antònia Munar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris