algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Govern aporta 450.000 euros per promoure les exportacions

Les vendes balears pujaren fins a 586 milions durant l'any 2002

El Govern finançarà amb 449.360 euros les activitats incloses dins el pla de promoció de les exportacions que desenvolupa la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia conjuntament amb la Cambra de Comerç. A més, l'Executiu té previst signar convenis amb totes aquelles institucions autonòmiques que, com Catalunya, tenen oficines comercials a l'exterior, la qual cosa permetrà als empresaris de les Illes disposar d'una xarxa de 80 oficines per tot el món.

Les empreses de Balears vengueren béns a l'exterior per valor de 586 milions d'euros en el 2002. El president de la Cambra de Comerç, Miquel Lladó, destacà que les empreses balears «han incrementat les seves exportacions en els darrers anys, tot i un escenari internacional advers, condicionat per l'11-S, la guerra d'Iraq, les vaques boges o la pneumònia asiàtica».

El conseller de Comerç, Josep Juan Cardona, i el president de la Cambra de Comerç, Miquel Lladó, signaren ahir dematí el conveni de col·laboració pel qual el Govern es compromet a finançar un 60% de la inversió total prevista en el programa de foment de les exportacions. «Aquestes ajudes ens permetran obrir nous mercats, especialment en aquells països de l'Est que s'han d'incorporar a la Unió Europea».

El conveni signat entre ambdues institucions inclou un grapat d'ajudes que l'Executiu autonòmic atorga a les empreses balears per «afavorir-ne la internacionalització i ampliar-ne la presència als mercats exteriors», digué el conseller de Comerç, Josep Juan Cardona. El Govern aportarà prop de 450.000 euros al pla de la Cambra de Comerç per a la promoció de les exportacions: un conjunt de 12 accions adreçades a facilitar la presència de les indústries a fires de caire internacional i a missions comercials, en les quals participen 60 empreses de diferents sectors, bàsicament els de calçat, tèxtil, joieria, bijuteria i vins.

La Conselleria de Comerç té previst signar abans de finals d'any sengles convenis amb València i Múrcia per aprofitar la xarxa d'oficines que tenen ambdues comunitats a l'exterior, de la mateixa manera que ja es fa amb la Generalitat de Catalunya. Són un total de 80 oficines que serviran de plataforma comercial per a l'empresa balear; un servei estratègic que el Govern finançarà aportant el 50% del seu cost.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris