muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

El Consell aprovarà dilluns un reglament orgànic més restrictiu

Govern insular i oposició no han arribat a una proposta consensuada

Unió Mallorquina portarà finalment al ple de dilluns la proposta més restrictiva de modificació del reglament orgànic del Consell, que limita les intervencions de l'oposició i l'accés del públic a la sala de plens. Finalment no hi va haver acord entre els grups en la comissió duita a terme ahir per arribar a una proposta consensuada, però les negociacions podrien continuar abans i després de l'aprovació inicial del reglament, que es podria modificar amb al·legacions.

La proposta que s'aprovarà dilluns limita el nombre i el temps de les intervencions dels consellers, permet els plens a porta tancada o secrets i restringeix l'accés del públic quan, per exemple, porti pancartes. La decisió de canviar el reglament sorgí després dels primers plens, llargs i amb manifestants. Tot i que Govern i oposició havien trobat punts de consens, la impossibilitat d'arribar a acords en la limitació d'accés, la convocatòria de plens extraordinaris o el nombre de mocions a presentar ha bloquejat una proposta consensuada.

Malgrat tot, UM continua oberta a negociar modificacions a la proposta abans del ple de dilluns i, si no és possible, introduir esmenes en el període d'informació pública, que s'obrirà després que el reglament sigui aprovat inicialment. Entre els canvis es podria introduir la creació d'una comissió de control mensual al Govern o la convocatòria d'un segon ple extraordinari per a pressuposts, dos punts en els quals tots els grups s'havien mostrat d'acord però que no s'han previst en la proposta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris