algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

Els funcionaris aturaren un quart d'hora per un major plus d'insularitat

El Govern central els assegura que la millora es farà «gradualment»

Centenars de funcionaris públics de les Balears varen reivindicar ahir l'augment immediat del plus de residència durant un quart d'hora entre les 11.00 i 11.15 del dematí i les 19.00 hores a la Delegació del Govern, on els seus portaveus varen llegir un manifest en favor de l'equiparació amb Canàries. El plus compensa el cos de treballadors públics, principalment els que depenen de l'Administració General de l'Estat, el sobrecost que els suposa fer feina a un territori aïllat.

De fet, l'exministre d'Administracions Públiques i exsecretari general del PP, Javier Arenas, va anunciar durant la passada legislatura autonòmica, en plena campanya electoral, que els funcionaris de les Balears veurien com se'ls equiparava aquest plus al de les Canàries, ja que en l'actualitat estan tractats iguals que els de la Vall d'Aran.

Els funcionaris concentrats ahir a diversos centres sanitaris, jutjats i altres edificis públics, reclamaven, segons va explicar el delegat de Justícia de CC OO, Javier Luna, que el plus s'equipari al de les Illes Canàries; que també s'augmenti el plus als treballadors públics de Mallorca i que «es faci de la manera menys gradual possible, ja que fer una promesa i complir-la a 10 anys vista és fer una promesa per a infants». Segons va explicar Luna, «fins ara el que hi ha és un compromís del Govern a estudiar l'augment del plus per als funcionaris de Menorca, Eivissa, Formentera i Cabrera, però res pus».

Per la seva part, el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Julio Gómez-Pomar, que ahir era a Palma tot i que no va coincidir amb els representants dels funcionaris, va destacar que «en quinze anys no s'havia augmentat» i ara «s'obre la possibilitat per fer-ho». El secretari d'Estat va explicar que «s'ha pres la decisió de revisar el plus d'insularitat a Menorca, Eivissa, Formentera i Cabrera atenent les circumstàncies específiques d'aquestes Illes», en referència a la doble i triple insularitat. Afirmà que aquest és un procés «gradual» i que «confii que ja ho veurem en el futur», referint-se a la revisió del plus dels funcionaris que fan feina a Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris