cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

Matas anuncia que ampliarà la Formació Professional al nou institut en l'acte d'inauguració

Els escolars i professors de l'institut de Campos disposen ja d'un centre en condicions, després de vuit anys de reivindicacions al llarg dels quals han passat penúries, patit falta d'espai i fred en unes instal·lacions poc aptes per aprendre i per ensenyar.

El president del Govern, Jaume Matas, inaugurà ahir el nou institut Damià Huguet i ho va fer anunciant una ampliació de l'oferta d'ensenyament a cicles de Formació Professional (FP). En aquest sentit, Matas afegí que l'ampliació a l'FP té com a objectiu «cobrir el dèficit de la comarca».

El multitudinari acte d'inauguració comptà amb l'assistència del conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol; professors de l'institut, pares, mares, el batle de Campos, Andreu Prohens; el de ses Salines, Sebastià Vidal, com també regidors dels dos municipis, ja que l'IES acull alumnes dels dos pobles.

En els parlaments es destacà la figura del poeta Damià Huguet, que dóna nom al nou centre. Així, la directora de l'institut, Margalida Burguera, subratllà que Huguet fou una «persona preocupada i compromesa»; i Andreu Prohens afirmà que fou «un poeta de call vermel».

També es ressaltà i s'agraí la tasca de l'anterior conseller d'Educació i Cultura del Pacte de Progrés, Damià Pons, «que fou l'impulsor del projecte». El seu successor, Francesc Fiol, animà els alumnes a aprendre: «Sereu més lliures si teniu més formació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris