nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

Munar acusa el PSM d'haver incitat a fer transfuguisme en convocar el ple dia 29

Els partits inicien una «batalla campal» al Parlament per la multa als antiautovia

59390

Persones contràries a l'autovia protestaren durant el ple que es féu a Costitx.

J.T./LL.L. Palma.
La batlessa de Costitx, Maria Antònia Munar, criticà ahir que el PSM faci servir el municipi «com a plataforma per distreure els seus militants que en cada comici perd vots». Munar, a més, acusà, en una roda de premsa, aquest partit d'«incitar al transfuguisme» per voler constituir un ple extraordinari, dissabte, sense tenir els edils suficients.

El debat sobre Costitx també es va traslladar a la Cambra autonòmica. La major part dels partits polítics representats varen entaular una «batalla campal» dialèctica en la comissió de relacions institucionals. La diputada socialista Francina Armengol defensava una proposta que demanava al delegat del Govern, Miquel Ramis, que comparegués a la Cambra per explicar quins criteris havia seguit a l'hora de multar els antiautovia manifestats al ple de Costitx amb més de 6.000 euros «quan els instigadors dels incidents al ple de Son Servera sobre el parc de Llevant no han estat sancionats».

A poc a poc el debat va esdevenir tens. Munar, que feia de presidenta de la comissió, va dir per dues vegades que «té vostè el torn de la paraula, senyor Fiol (Jordi Fiol nom el cap del PSM a Costitx)», referint-se a Pere Sampol (PSM). El diputat nacionalista li va advertir que «no admet que es dirigeixi a mi així intencionadament». Munar va respondre que «li assegur que no ho faig intencionadament». La presidenta de la comissió va començar a actuar com a representant d'UM, intervenint en el debat. El diputat del PSM afegí que «si vol participar en el debat, baixi (la taula presidencial és més alta que els seients dels portaveus). Ja està bé que li haguem de tolerar tot el que vol». Munar justificà que compaginava les tasques de presidenta i portaveu d'UM amb el permís del lletrat de la comissió.

L'altre duel es va produir entre el portaveu del PP, Joan Huguet, i Armengol. Armengol va acusar d'«hipocresia política» el PP «perquè no té la mateixa actitud davant els incidents del ple de Son Servera i el de Costitx», i va recordar que «els instigadors de Son Servera ara són alts càrrecs del Govern». Munar va intervenir en defensa d'Huguet i va demanar a Armengol que no insultàs. Llavors, Huguet va dir que no volia entrar en l'espiral d'acusacions perquè «si ho faig, hauria d'acusar el PSOE d'hipocresia política per muntar una banda armada (els GAL)» i afegí que «rebuig per igual els incidents de Son Servera que els de Costitx». Finalment, quan va arribar l'hora de votar, Munar va anunciar que UM ho faria a favor de la proposta del PSIB «perquè sé quin ús farien vostès del meu vot si votàs en contra».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris