algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Munar aposta per Nicolau com a «candidat oficial» a la secretaria general d'UM

La presidenta d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, va assegurar ahir que l'actual coordinador d'UM, Damià Nicolau, és el «candidat oficial» per ocupar la secretaria general del partit que Tomeu Vicens deixarà vacant en el novè congrés de la formació, que s'ha organitzat per al 13 de desembre.

Acompanyada pel propi Nicolau i pel responsable d'Acció Electoral, Tomeu Calafell, Maria Antònia Munar va presentar ahir el lema «Mallorca en positiu» i l'anagrama del novè congrés. La presidenta va avançar que el candidat del partit per ocupar la secretaria general no serà Josep Lliteres sinó Damià Nicolau, però també va voler deixar clar que hi ha molts membres del partit, com Miquel Nadal, que també podrien ocupar aquest càrrec. «Ningú és indispensable perquè tots són importants al partit».

Munar reiterà que la formació es planteja el novè congrés amb l'objectiu de consolidar la seva presència als municipis i recuperar el regidor de Palma, que va perdre en les darreres eleccions del 25 de maig.

El responsable d'Acció Electoral, Bartomeu Calafell, destacà que l'anagrama del congrés pretén donar una imatge de «modernitat» i justificà l'eliminació de les estrelles, que feien al·lusió a la Unió Europea, en el fet que ja estan massa vistes. La presidenta del Consell va explicar que el lema triat per al conclau, «Mallorca en positiu», respon al fet que el partit veu perspectives favorables per al desenvolupament de l'illa, gràcies al pacte que manté amb el PP, formació que governa tant a Balears com a Madrid.

Segons Munar, aquesta «sintonia» permetrà resoldre els «problems històrics» en infraestructures viàries, energia o aigua, així com el reconeixement dels desavantatges que suposa la insularitat a través del desenvolupament del Règim Especial Balear (REB).

«Per primera vegada, ens trobam en la legislatura de les solucions. Unió Mallorquina sempre s'havia queixat de la injustícia històrica que suposava que, de cada 100 pessetes que aportaven els ciutadans de les Balears a l'Estat, només en reben 42. Crec que durant aquest mandat es podran solucionar moltes mancances», assegurà la presidenta.

En aquesta línia de «positivar» el futur, Munar va treure importància a la retallada d'un nou per cent de les inversions previstes a les Balears en els pressuposts generals de l'Estat. Segons la presidenta, durant molts anys s'havien reservat «partides importants» per a les Illes «i no s'havia fet res. No m'estranya que s'hagin reduït».

En tot cas, Munar espera que aquestes inversions es puguin acabar ampliant en la tramitació dels comptes públics al Senat perquè, segons va apuntar, «la perspectiva és bona i es podrien aconseguir més aportacions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris