algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Consell podrà aprovar i derogar moratòries sense portar-les a ple

La Cambra de Comerç també demana més sòl urbà al Pla territorial

El consell executiu del Consell de Mallorca podrà derogar l'actual moratòria i aprovar-ne qualsevol altra sense haver de passar pel ple de la institució. A través de l'única esmena que Unió Mallorquina ha presentat a la llei d'acompanyament dels pressuposts, es modifica la Llei d'ordenació territorial de l'any 2000 per dotar amb aquesta atribució l'Executiu insular.

Segons aquesta esmena, quan s'hagi aprovat inicialment el Pla territorial -aquest dilluns- i mentre es trobi en període d'informació pública, es podrà aprovar una nova moratòria. L'encarregat de fer-ho serà el consell executiu o, «en el seu defecte», el ple. Per tant, serà l'Executiu de Maria Antònia Munar qui decidirà quan s'aixequen les moratòries vigents des de l'any 2000 i com seran les que s'aprovaran per garantir el correcte compliment del Pla.

A través de la mateixa esmena, també es modifica la Llei d'ordenació territorial a fi que el pla territorial entri en vigor quan sigui aprovat inicialment. Per la seva part, la Cambra de Comerç coincidí amb les peticions dels promotors i considerà ahir «molt insuficient» que el Pla territorial només prevegi un creixement de sòl urbà del 3% perquè no podrà cobrir la demanda actual, que se situa al voltant del 10%.

En la reunió mantinguda amb el vicepresident del Consell, Miquel Nadal, i el conseller del Territori, Tomeu Vicens, el responsable d'urbanisme de la Cambra de Comerç, Joan Matemalas, va manifestar que amb la previsió de creixement prevista només es podran construir 300 habitatges a l'any, quan la demanda és d'uns 5.500, i va demanar la creació d'una «bossa de sòl» que permeti als promotors fer habitatges per al mercat local.

Els responsables del Consell es varen mostrar oberts a discutir, en el període d'al·legacions al Pla, fórmules per ampliar el nombre d'habitatges per a joves «a preus raonables». La Cambra de Comerç també va proposar que els petits municipis es puguin agrupar per crear polígons industrials, ja que el Pla territorial limita al 5% del terme municipal la creació de polígons en poblacions que tenen menys de 15.000 habitants. L'acord fou manifest en la resta de punts i el president de la Cambra, Miquel Lladó, considerà «molt important» la mesura prevista en el Pla territorial per poder regularitzar indústries instal·lades en sòl rústic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris