nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

El nou Son Dureta es farà devora la carretera de Valldemossa

Els terrenys estan ubicats a la zona de Son Tugores devora la carretera de Valldemossa

El nou hospital de referència de les Illes Balears finalment es construirà a la finca anomenada de Son Espases, de 210.000m2 ubicada davant de Son Tugores, a la intersecció del Camí dels Reis, pròxim al Secar de la Real i a la carretera de Valldemossa.

Així ho anunciaren ahir el president del Govern balear, Jaume Matas; la batlessa de Palma, Catalina Cirer i la consellera de Sanitat i Consum, Aina Castillo, després de mantenir una reunió amb els professionals de Son Dureta. Matas assenyalà que aquesta decisió suposa el compliment d'un dels seus compromisos electorals i de donar a Palma una «infraestructura molt important» per a l'assistència sanitària de la Illa.

La consellera de Salut explicà que el procés de construcció possiblement «s'allargarà més d'una legislatura» i afegí que en aquests moments «resulta difícil poder donar un termini concret per a l'execució d'aquestes obres. L'objectiu de Castillo és que aquest compromís «prioritari» pugui conservar el projecte de reforma que va sortir guanyador adaptant-lo a les condicions dels terrenys escollits.

La batlessa de Palma, Catalina Cirer, va explicar que per a l'assignació de la nova ubicació els tècnics de l'Ajuntament de Palma i de la Conselleria de Salut han valorat que la finca de Son Espases «disposa dels metres necessaris per a la construcció del centre sanitari i compleix els requisits tècnics que s'ajusten al Pla Territorial».

A més, Cirer assegurà que des d'un punt de vista urbanístic, «permetrà la consolidació d'un bon eix comunitari de serveis que inclouria a més de l'hospital de referència, una clínica ubicada en uns solars pròxims, una residència, el centre penitenciari i la planta potabilitzadora». La batlessa destacà també que aquesta ubicació és la que «menys impacte ambiental produirà» i la proximitat als nuclis de ponent de ciutat, el ponent de l'illa i la serra de Tramuntana». Cirer afirmà que el solar «està molt ben comunicada amb la via de cintura i el segon cinturó».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris