cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

La banda desarticulada «inundava» de cocaïna gairebé tot el nord de l'Illa

La màfia colombiana proveïa de droga Can Picafort, Alcúdia, Muro, sa Pobla i Pollença

La banda colombiana que ha desarticulat la Guàrdia Civil es dedicava a inundar de cocaïna el nord de l'Illa, sobretot Can Picafort, Alcúdia, Muro, Pollença i sa Pobla. Els set detinguts van ingressar ahir a la presó i va ser arrestat un altre implicat, un «històric» anomenat Juan Quetglas.

La pista que ha permès a l'EDOA (Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga) desmantellar aquesta màfia colombiana del narcotràfic va saltar el setembre.

En aquelles dates, tal com va avançar ahir aquest diari, es va saber que un grup de sud-americans estava introduint importants quantitats de cocaïna a Can Picafort, Alcúdia, Pollença, Muro i sa Pobla. La substància, de gran puresa, els arribava per un «canal segur» des de la Península.

L'operatiu es va posar en marxa i les sospites van recaure en un individu colombià «fitxat» per tràfic de drogues, anomenat Gilver Q.R., de 32 anys. Els agents Antidroga el seguiren sense que ell se n'adonàs i durant setmanes el van sotmetre a vigilància. Gilver mantenia una estreta relació amb un cubà, Carlos G.S.Z., de 41 anys, a qui subministrava droga. El del Carib i la seva companya, Yadamira G.P., de 21, contactaven al seu torn amb petits «camells» perquè s'encarregassin de distribuir la cocaïna pel nord de l'Illa. La investigació avançà i es va esbrinar que Miguel T.S., de 36, i Antonio J.H.R., de 28, eren aquestes dues peces que faltaven al puzle.

Uns dies més tard es va constatar que Gilver i Carlos havien mantingut una entrevista amb dos colombians, arribats expressament a Mallorca per a aquest fet. Es «van punxar» telèfons i es va arribar a la conclusió que s'estava ultimant una operació important entre dues bandes mafioses. L'objectiu era avortar que es passàs droga i per aconseguir-ho era necessari saber on s'havia de realitzar l'operació. El lloc elegit fou un hotel entre el Coll d'en Rabassa i Can Pastilla, i la data, diumenge a primera hora.

Gilver i Carlos, aliens a tot l'operatiu policíac que s'havia muntat al seu voltant, van sortir de casa seva a Can Picafort i a amb el seu cotxe es van desplaçar fins a Palma. El grup Antidroga els seguia i va presenciar la trobada amb els colombians Ramiro J.M., de 34, i Liliana L.R., de 32. Es tractava de les mateixes persones que havien fixat l'intercanvi dies abans i que s'allotjaven a l'esmentat hotel. Havien viatjat a Palma només per lliurar la cocaïna.

La intervenció de la Guàrdia Civil va ser ràpida i va tirar per terra les aspiracions de la banda. A Gilver li confiscaren dos quilos d'aquella substància, com també una considerable quantitat de doblers en efectiu. Dos jutjats de Palma i d'Inca, que estaven al dia de les investigacions, van autoritzar tres escorcolls domiciliaris a Can Picafort i a l'habitació de l'hotel ocupada pels dos colombians, on van aparèixer 80 grams més de cocaïna, telèfons mòbils i una balança de precisió.

Fonts judicials confirmaren ahir que s'havia practicat una altra detenció. Es tracta d'un històric del narcotràfic anomenat Juan Quetglas, que suposadament estava relacionat amb els colombians.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris