muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

L'equip de govern tornarà a classificar com a zona urbanitzable la dels Caülls

La decisió vol evitar el contenciós administratiu, que podria arribar als 25 milions d'euros

B.M.M.Marratxí.
De la comissió informativa d'Urbanisme d'ahir va sorgir la notícia de la intenció que té l'equip de govern de tornar a classificar com a urbanitzable el sòl d'una part dels Caülls, antiga possessió de Marratxí considerada d'interès paisatgístic, i que s'havia desclassificat el desembre del 2001.

Segons informaren ahir el batle, Miquel Bestard (independent), i el primer tinent de batle i responsable d'Urbanisme, Josep Ramon Bauzá (PP), el motiu del possible canvi ha estat la solució extrajudicial dels dos recursos contenciosos administratius interposats contra la Sala, que podrien arribar a la quantitat de 25 milions d'euros.

A canvi de reordenar part del sòl desclassificat, el Consistori ha exigit un seguit de contraprestacions, com ara la cessió gratuïta i en propietat de 194.000 metres quadrats, que es destinaran a zones de lleure per al municipi. En aquesta àrea, hi ha una important quantitat d'arbres singulars i jaciments arqueològics catalogats.

Així mateix, la propietat aixecarà una guarderia municipal en un terreny de 1.400 m2, i se'n cedirà un altre d'11.000 metres per a la construcció de 60 habitatges VPO reservats a joves.

Segons els responsables municipals, el consum de sòl amb aquesta modificació és si fa no fa menys de la meitat del previst en la revisió de les Normes Subsidiàries de 1999.

Tant el batle com el seu primer tinent declinaren ahir oferir més aclariments, al·legant respecte cap a la institució municipal, fins al pròxim ple de divendres, en el qual és molt probable que s'aprovi la proposta amb els vots a favor del PP i IDMA i en contra del PSOE, el PSM i EU.

La decisió esmentada ha agafat per sorpresa l'oposició que, confiant encara en la possibilitat de les indemnitzacions, trobava un encert per al futur de Marratxí la desclassificació duita a terme el 2001. Tots mostraven ahir el seu disgust i la seva contrarietat per la mesura que adoptarà l'equip de govern.

Miquel Coll, del PSOE, considerà que és «un pas enrere i que posa en perill la qualitat de vida del municipi». Segons el seu parer, «és demostratiu que el PP no té projecte i ha enganat la gent de Marratxí, ja que no ho havia anunciat al seu programa electoral».

De la mateixa manera, va trobar a faltar els informes preceptius en l'expedient, extrem que la coalició governant neguen, assegurant que són perfectament clars. Segons el PSOE, la justificació de les indemnitzacions no resulta vàlida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris