algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Cort triplicarà la vigilància per fer complir l'ordenança de neteja

Orinar al carrer o llançar papers pot suposar una multa de 300E

L'Ajuntament de Palma prepara una sèrie d'iniciatives que tenen com a objectiu fer complir la nova ordenança de neteja. Per una banda, s'incrementaran el nombre de controladors mediambientals que s'encarregaran de vigilar que els ciutadans respectin la normativa, passant dels 12 efectius actuals a un mínim de 35. Per una altra, s'enduriran les sancions per infringir les normes relatives a deixalles, residus i neteja en general.

D'aquesta manera, accions considerades infraccions lleus, com tirar llosques i papers al carrer, escopir o orinar a la via pública, o espolsar les catifes per la balconada seran multades amb una quantitat que oscil·larà entre els 30 i els 300 euros.

Pel que fa a les infraccions greus, tal com evacuar aigües brutes, fer nets vehicles a l'espai públic o abocar deixalles fora del nou horari establert (de 19.00 a 23.00), l'ordenança preveu multes d'entre 300 i 900 euros.

Finalment, l'abocament de residus o fems a les platges o directament a la mar -infracció prevista com a molt greu- estarà penalitzat amb un mínim de 900 euros i un màxim de 1.803.

El regidor de Medi Ambient i president d'Emaya, Antoni Nadal, explicà que la nova ordenança municipal no pretén «penalitzar per penalitzar, sinó conscienciar del fet que mantenir una ciutat neta i respectuosa amb l'entorn és feina de tothom».

Per un altre costat, la regidora de Sanitat i Consum, Marina Sans, presentà l'Ordenança d'inserció d'animals de companyia a la societat, que preveu els mateixos paràmetres sancionadors que la relativa a neteja. Sans anuncià que les principals novetats de la normativa fan referència a l'obligatorietat d'insonoritzar els locals destinats a animals de companyia, tal com hospitals i criadors, la prohibició d'exposar animals domèstics per a la seva venda i de donar-los de menjar a la via pública, o d'abandonar les dejeccions al mobiliari urbà. També es multaran els propietaris d'animals que circulin sols pel carrer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris