cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

«La Platja de Palma té una nova oportunitat»

Veïns, comerciants i hotelers, molt satisfets amb el projecte de reconversió global de la zona

Veïns, comerciants i hotelers de Can Pastilla, Platja de Palma i l'Arenal expressaren ahir el seu «agraïment i satisfacció» a les institucions públiques per l'avantprojecte de pla de reconversió, que en la seva opinió dóna «una segona oportunitat» a la zona per posar-se al dia. En nom de tots ells parlà el president de l'Associació Hotelera de la Platja de Palma, Jordi Cabrer, qui assegurà que «aquest projecte ens salvarà de la mort».

Tot i no haver-ne estat informat directament per la Conselleria de Turisme, Jordi Cabrer hi restà importància i assenyalà que la setmana vinent tindran l'oportunitat de «discutir i debatre» el projecte amb les administracions.

El president de l'Associació Hotelera de la Platja de Palma valorà molt positivament algunes de les accions que inclou el pla de reconversió. «Per la seva proximitat a Palma i a l'aeroport, la implantació d'un tramvia pot ser molt beneficiosa per rebaixar la saturació de l'autopista», digué Cabrer, encara que el president dels hotelers de la zona destacà més l'esperit del pla, ja que «no podem seguir pel camí actual, d'altra manera ens veurem abocatas al tancament».

Amb el «boom turístic» dels anys 60, la Platja de Palma experimentà un creixement vertiginós i desordenat que acabà per destruir i saturar sis quilòmetres d'arenal verge des de Can Pastilla fins a l'Arenal de Llucmajor. Tot i ser considerat durant molt temps una destinació capdavantera del turisme de masses i de l'ofetra de «sol i platja» a Mallorca, avui és l'exemple d'una àrea «madura i antiquada».

«Hem de fer un acte de contricció», afirmà Cabrer, qui argumentà que «el que hem anat fent fins ara no té futur. Es tracta d'un model esgotat que necessita un canvi». És així com el projecte de reconversió esdevé per a tots els empresaris de la zona «un tren que no podem perdre. Qui no es posi al dia quedarà a l'estació», afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris