algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El CES adverteix de la baixa taxa d'ocupació dels universitaris

El Consell Econòmic i Social presentà la memòria del 2002 al Govern

El Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES) alertà ahir de la baixa ocupació laboral dels universitaris de les Illes, molt per sota de la mitjana estatal. Tot i això, el CES qualificà el mercat laboral balear de «robust i potent», ja que aquest va ser el sector més positiu, amb un creixement moderat en el nombre de contractacions, amb llocs de feina «de gran qualitat» i amb una ocupació femenina superior a la de la resta de comunitats espanyoles.

Aquestes són algunes de les dades que ofereix l'estudi sobre l'economia, el treball i la societat de les Illes Balears, i que alhora constitueix la memòria del CES corresponent al 2002. Una anàlisi dirigida per l'economista de la UIB Joan Ignasi Aguiló, i que va ser presentada ahir dematí pel president de la institució, Francesc Obrador, a la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs.

Segons assenyala l'informe anual del Consell Econòmic i Social, l'economia de les Balears registrà el 2002 un creixement moderat, amb una reducció dels actius al sector de la construcció. En tot cas, el director de la memòria, Joan Ignasi Aguiló, advertí que l'activitat turística negativa dels deu primers mesos del 2003 «es podria traduir en un creixement baix, fins i tot negatiu, del Producte Interior Brut d'enguany».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris