lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Reconvertir la Platja de Palma val mil milions d'euros i 15 anys d'obres

El projecte preveu dos camps de golf, tramvia, un gran edifici singular i un aquàrium

74010

Els batles de Llucmajor i Palma, Lluc Tomàs i Catalina Cirer, amb el conseller Joan Flaquer i el secretari d'Estat de Turisme, Francisco Utrera.

TOMÀS MONSERRAT.

El projecte de reconversió de la Platja de Palma costarà al voltant dels 1.000 milions d'euros, 150.000 milions de pessetes de les d'abans, i 15 anys d'obres. Entre les seves principals accions s'inclouen la construcció de dos camps de golf, un tramvia a la primera línia de la platja, un anell verd, nombrosos aparcaments, un aquàrium i un gran edifici singular, entre d'altres.

Tot i que les administracions implicades en aquest ambiciós pla -Govern balear, Executiu central i ajuntaments de Palma i Llucmajor- no gosen fixar pressuposts ni terminis, tècnics i agents socials calculen que per fer realitat el pla d'intervenció integral de la Platja de Palma seran necessaris quinze anys d'obres i uns mil milions d'euros.

El conseller de Turisme, Joan Flaquer; el secretari d'Estat de Turisme i Comerç, Francisco Utrera; la batlessa de Palma, Catalina Cirer, i el batle de Llucmajor, Lluc Tomàs, presentaren ahir horabaixa, en el saló d'actes de l'Escola d'Hoteleria de la UIB, les línies mestres demasterplan per a la reconversió de la Platja de Palma. «Es tracta d'un avantprojecte amb el qual volem donar a conèixer a la ciutadania el concepte i la filosofia del que pretenem fer sobre una zona especialment madura, bessó del turisme de masses, i que ara volem reconvertir», digué el conseller Flaquer.

L'objectiu del projecte d'intervenció integral de la Platja de Palma és desenvolupar un ambiciós pla pilot per a la «recuperació i reconversió» d'una àrea turística degradada i envellida que, alhora, serveixi de model a seguir a la resta de zones de tot l'Estat. El pla recull diverses intervencions de tipus urbanístic, mediambiental i turístic al voltant de vuit eixos, entre els quals destaquen un pla de mobilitat, la previsió d'espais per a l'intercanvi de places turístiques obsoletes, un cinturó verd, grans equipaments i un pla especial de reforma interior de l'Arenal.

En aquest sentit, cal destacar algunes actuacions com la creació d'un bulevard a la segona línia de la Platja de Palma, la implantació d'un tramvia i la dotació d'aparcaments. A més, es preveu la reserva d'espais -com ara les pedreres de l'Arenal- per a l'intercanvi de places obsoletes i l'esponjament de la primera línia, com també la creació d'un gran anell verd amb dos camps de golf i la construcció d'un edifici singular que sigui l'«emblema» de la reconversió de la zona. Finalment, s'hi inclou l'aquàrium que una empresa privada vol instal·lar a ses Fontanelles. Les administracions implicades signaran el pròxim mes de gener el conveni per posar en marxa el pla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris