cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

El PSM demanarà al Consell que encapçali la reforma de l'Estatut

El PSM presentarà en el pròxim ple del Consell de Mallorca una moció en la qual demana que sigui aquesta institució qui, a través d'una comissió informativa especial, elabori una proposta de reforma de l'Estatut per aconseguir el màxim nivell d'autogovern que permet l'ordenament jurídic.

Els nacionalistes es queixaren ahir de la gran quantitat d'assumptes importants de què es tractarà en la sessió de dilluns «sense debat polític previ», entre els quals destaquen el pla territorial, el de carreteres i el nou reglament orgànic de la institució que, si no s'arriba a cap consens, suposarà una restricció forta del temps de què disposa ara l'oposició.

El portaveu de la formació, Antoni Alorda, criticà que es vulgui «resoldre en poc temps i sense tota la documentació» un assumpte tan important com el pla territorial, que estarà vigent els pròxims 10 anys. El conseller denuncià que en la documentació d'aquest pla hi manqui l'enquesta ciutadana que demana la Unió Europea, i rebutjà la proposta presentada pels responsables del Consell perquè no preveu la contenció del creixement urbanístic.

Els nacionalistes també presentaran en el ple de dilluns una petició per dur a terme activitats en tota l'Illa relacionades amb la Festa de l'Estendard i una declaració institucional contra el mur que Israel està aixecant a Cisjordània.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris