algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Deu mòbils connectaran dones amenaçades amb la Policia Local

Un sistema de localització permetrà conèixer la ubicació de l'afectada

A partir de gener les dones víctimes de maltractaments i que hagin aconseguit una ordre d'allunyament dels seus excompanys disposaran d'un telèfon mòbil connectat permanentment al servei d'urgències de la Policia Local. L'Ajuntament signà ahir un conveni amb la Fundació Telefónica en virtut del qual es repartiran 10 mòbils amb sistema de localització GPS, que permetrà, activant un botó, que els agents es puguin desplaçar de manera immediata al lloc on es trobi la persona afectada. A més, el dispositiu instal·lat als telèfons permetrà escoltar tot allò que succeeix al voltant de la víctima potencial.

«D'aquesta manera sabrem si es tracta d'una simple discussió o, en canvi, la persona en qüestió corre el perill de ser agredida», comentà l'intendent de la Policia Local, Joan Feliu. La iniciativa, que ja es du a terme en altres ciutats de l'Estat com Pamplona o Vitòria, té un pressupost de 40.000 euros per als propers 2 anys. El finançament correrà a càrrec, al 50%, de l'Ajuntament de Palma i de l'esmentada Fundació.

A la signatura del conveni la batlessa de Palma, Catalina Cirer, manifestà que l'objectiu és millorar la qualitat de vida d'aquelles dones que se senten amenaçades. «És una mesura que cerca actuar sobre el risc, que incideix en la prevenció de futures agressions», apuntà Cirer. Per la seva part, el director general de la Fundació Telefónica, Fernando Villalonga, va lloar la «valentia» del Consistori «perquè és un dels primers a tot l'Estat que aposta per aquest sistema de prevenir la reiteració de casos de violència de gènere».

D'altra banda, la regidora de Seguretat Ciutadana, Teresa Jiménez, es lamentà pel fet que l'Ajuntament rebi cada mes una mitjana d'11 casos de maltractaments. L'any 2001 Cort va atendre'n 100 casos, 101 el 2002 i enguany ja se n'han atès 115. Jiménez recordà que Cort ofereix a les dones víctimes de la violència de gènere, a més del servei d'acollida, orientació jurídica i assistència psicològica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris