algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

El CIM fixarà dures restriccions per construir a la serra de Tramuntana

Les cases tindran una sola planta i es faran amb materials tradicionals

El Consell de Mallorca fixarà, a través del pla territorial que aprovarà l'1 de desembre, dures restriccions a les construccions d'unifamiliars a la serra de Tramuntana: només es podran fer en les zones considerades Àrees Rurals d'Interès Paisatgístic (ARIP) quan la parcel·la tengui més de 50.000 metres quadrats i tan sols podran ocupar un 2% de la superfície, a més hauran d'emprar materials tradicionals, no superar els cinc metres d'alçada i tenir una sola planta.

Tenint en compte que en les Àrees Naturals d'Especial Interès (ANEI) està prohibit construir unifamiliars, a la resta de la serra de Tramuntana considerada ARIP l'edificació es condicionarà a requisits força estrictes. La superfície màxima construïble no podrà superar el 2% de la la parcel·la -que haurà de tenir 50.000 metres quadrats- i el percentatge màxim ocupat per l'edificació i la resta d'elements constructius haurà de ser inferior al 3%.

Pel que fa a l'alçada màxima, qualsevol edifici serà d'una planta, sense sobrepassar en cap cas els cinc metres, i les construccions s'hauran de fer amb mur de càrrega, acabats exteriors tradicionals, coberta inclinada amb teula àrab i la fusta haurà de ser el material emprat a l'exterior. A més, els porxos no podran superar mai el 20% de superfície de les façanes de l'edificació. En cap cas no es podrà edificar sobre pendents majors del 20%; cap construcció o instal·lació no podrà eliminar o reduir elements de valor cultural com barraques de rotlle, forns de cals, cases de neu, marjades o murs de paret seca; i els tancats de les propietats seran de paret seca amb una alçada màxima de metre i mig.

Finalment, la proposta d'ordenació prohibeix que les aigües residuals generades per l'habitatge es puguin vessar en pous negres o síquies filtrants negres i impedeix que es puguin obrir nous camins de titularitat privada, excepte els que transcorrin íntegrament per la finca o per diverses finques amb l'autorització dels propietaris.

Prohibit talar
Fora de l'àrea ocupada per l'edificació no es podran fer moviments de terres ni cap altra actuació que transformi el perfil natural del terreny. Els bancals de l'àrea edificada hauran de ser de pedra. També es prohibeix talar massa arbòria i els arbres afectats per la implantació d'edificacions s'hauran de trasplantar a altres zones de la parcel·la. La concessió de llicència per edificar comportarà l'obligació de plantar arbres. En cap cas no es podran instal·lar conreus amb hivernacles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris