algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

L'Obra Cultural inicia una campanya per demanar a l'EMT que empri el català

L'Obra Cultural Balear ha iniciat una campanya reivindicativa per demanar a l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma que empri el català en els seus serveis d'autobusos i ha posat a disposició dels ciutadans un mecanisme per tal que els usuaris puguin fer efectives les seves protestes a la batlessa de Palma, Catalina Cirer.

Amb aquest objectiu, l'Obra ha habilitat en la seva web (www.ocbweb.org) un formulari interactiu que adreça un missatge electrònic reivindicatiu al correu de la batlessa. El missatge diu: «Els ciutadans de Palma exigim el respecte i l'ús de la nostra llengua per part de l'EMT. Vos instam que totes les comunicacions orals, visuals i mecàniques de l'empresa emprin la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears».

La pàgina web de l'Obra comptarà també el nombre de correus emesos amb la intenció de «palesar i quantificar el malestar ciutadà per la desídia i manca de sensibilitat lingüística de Cort». L'OCB denuncia que, tot i les queixes reiterades de ciutadans palmesans, els autobusos de l'EMT continuen emprant el castellà en tots els serveis de megafonia, alhora que s'anuncia una traducció al català «si això fos tècnicament possible».

Aquesta és només una de les tres campanyes que ha iniciat l'OCB. L'entitat també impulsa la reivindicació d'una televisió autonòmica en català i de qualitat i ha proposat un decàleg de conducta als catalanoparlants a l'hora de dirigir-se als nouvinguts, especialment els de parla castellana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris