algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

L'Ibavi acabarà 223 habitatges el 2004 a Palma i en començarà 411 més de nous

La major part dels nous domicilis s'executaran a la barriada del Polígon de Llevant

L'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) conclourà l'any que ve 223 habitatges de protecció oficial a Palma i en començarà 411 més de nous. Així ho revela el pla de construcció d'habitatges de protecció oficial de la Conselleria d'Obres Públiques, Transports i Habitatge, que presideix Mabel Cabrer (PP), al qual ha tingut accés aquest diari.

En concret, les zones més beneficiades de Ciutat per les intervencions de l'Ibavi seran el Polígon de Llevant (on s'estan finalitzant 56 habitatges i i l'any que ve se'n començaran 361 més de nous) i la zona des Viver-Son Gibert, on l'any que ve es conclouran 100 més i se n'iniciaran 50 més de nous. Fora de Palma, Lloseta i Manacor seran els municipis mallorquins on l'Ibavi executarà més habitatges de protecció oficial i Formentera el més beneficiat de la resta de l'Arxipèlag. Al consistori del Raiguer es començaran 55 habitatges nous el 2004; a la capital del Llevant se n'acabaran 20 més i a l'illa pitiüsa es conclouran 37 més.

Al marge d'aquestes actuacions, l'Ibavi té previst executar la remodelació d'habitatges usats a l'Àrea de Rehabilitació Integral (ARI) del Polígon de Llevant. En aquesta popular barriada palmesana s'ha iniciat ja la reforma de 158 habitatges i «s'està començant l'expedient per executar la segona fase de 346 habitatges». Ara, el nombre total d'habitatges en els quals actuarà l'Ibavi a través d'aquest ARI és de 1.280. En total, l'empresa pública de la Conselleria d'Obres Públiques, Transport i Habitatge actuarà durant l'any que ve sobre 2.262 habitatges.

Les condicions per accedir a un habitatge seran molt diverses, però es prevaldrà ser jove, en alguns casos veí del poble o del barri, i tenir una renda per sota de la mitjana. En la darrera promoció entregada es demanava guanyar menys de 18.000 euros nets en declaracions individuals o menys de 30.000 en declaracions conjuntes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris