algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Cancel·lació massiva de vols cap a Turquia arran dels atemptats

Els atemptats de dijous a Istanbul han fet ressorgir el fantasma de l'11-S. Els actes terroristes contra interessos britànics, en els quals moriren 27 persones i 450 més en resultaren ferides, poden tenir efectes immediats «irreparables» sobre una zona on conflueixen nombrosos interessos turístics. De moment, s'estan produint cancel·lacions massives de viatges a Turquia i la majoria de touroperadors considera suspendre-hi tots els vols prevists per a aquest hivern.

Un grup de quatre manacorines que són de vacacions declaraven ahir a Diari de Balears que se senten «molt tranquil·les». Sílvia Llaneras, Carme Sastre, Margalida Mayol i Fàtima Rodríguez fan comptes quedar-hi fins dijous, que és quan tenen prevista la tornada a Mallorca. Per ara, «la situació és de calma tensa i la Policia escorcolla tots els residents, però en general tots els turistes ens sentim molt tranquils». Les quatre eren fora d'Istanbul en el moment dels atemptats.

Quant a les sortides previstes des de les Balears, les conseqüències de les accions perpetrades són molt semblants a les de la resta de l'Estat. «És evident que hi haurà anul·lacions de reserves i, a més, pareix que hi comença a haver un cert temor entre la gent de viatjar», declarava ahir el president de la patronal balear d'agències de viatges, Jaume Bauzà. Per això, la majoria d'agències està oferint als seus clients la possibilitat d'una desviació cap a altres destinacions europees o, fins i tot, dins Turquia mateix.

«És absolutament lamentable el que ha succeït a Istambul», assenyalà el president de la Federació Hotelera de Mallorca, Pere Cañellas, per precisar que «es tracta d'un fet aïllat» i les conseqüències del qual són encara molt males de valorar. En tot cas, Cañellas destacà que si hi ha més atemptas a la zona, «totes les destinacions en poden sortir perjudicades: al cap i a la fi el que demana el turista és seguretat en la destinació cap on viatja».

Tot i això, el director d'Ibatur, Juan Carlos Alía, explicà que «novembre és un mes fluix en tota la zona mediterrània». De manera que el problema «no és si la gent anul·la cap viatge, sinó que comenci a sentir-se insegura; i quan això passa, queda a ca seva». De moment, alguns xàrters programats cap a Turquia pel «Pont de la Constitució» s'han cancel·lat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris