algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Cort no preveu la construcció d'una gran zona d'oci al moll Vell

La ubicació del palau de congressos es coneixerà abans de Nadal

L'Ajuntament de Palma no preveu, per ara, la construcció d'una gran zona d'oci als terrenys del moll Vell, que gestionarà a partir de l'any que ve. El tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, anuncià ahir que l'aposta del Consistori no passa per instal·lar en aquella zona equipaments similars al «Maremagnum» de Barcelona, «ja que l'objectiu és recuperar el moll per als ciutadans i oferir un espai d'oci tranquil».

En aquest sentit, De Santos confirmà que, ara mateix, la prioritat de la institució que representa és definir la ubicació del palau de congressos, que es vol donar a conèixer abans que arribin les festes de Nadal. «Fa molt de temps que treballam per trobar la millor solució al tema. Consideram que el moll Vell reuneix les característiques idònies per albergar el palau de congressos, però hem de valorar diferents aspectes abans de prendre una decisió definitiva», declarà el regidor.

Entre les qüestions que decidiran la ubicació final de l'edifici estan la viabilitat arquitectònica, l'oferta complementària que es pugui assumir, la rendibilitat turística i l'impacte que pugui tenir el futur centre de convencions sobre la façana marítima. En relació a aquest darrer aspecte, Rodrigo de Santos advertí que «s'han d'estudiar les repercussions de construir un edifici singular, ja que no volem que un palau de grans dimensions neutralitzi la imatge que projecta la Seu a l'entorn de la façana marítima».

D'altra banda, la Federació Palmesana d'Entitats Ciutadanes mostrà les seves reticències a la ubicació de l'esmentat palau de congressos al moll Vell, «ja que produiria un negatiu impacte visual». En opinió de la presidenta de Fepae, Soledad Sarabia, l'ideal seria que la zona es convertís en una gran zona verda i integrada a la ciutat. Sarabia suggerí l'actual solar de Gesa com a futur emplaçament del Palau, que era el projecte que Cort preveia inicialment. Per la seva part, la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïnats, Rosa Bueno, considerà que Palma no necessita un palau de congressos «perquè ja hi ha equipaments que compleixen les funcions d'un centre d'aquestes característiques».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris