algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Munar diu que «mai» no anirà en coalició amb el PP a les generals

UM demana als afiliats que contrarestin missatges desestabilitzadors

La presidenta d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, va deixar clar ahir que la seva formació «mai» no participarà en una coalició electoral a les generals amb el PP però tampoc amb el PSOE perquè «són partits de disciplina estatal» i UM «es deu als interessos de Mallorca i dels mallorquins». La política d'aliances és un dels eixos de la ponència política que la formació discutirà en el Congrés del proper 13 de desembre.

Al costat del secretari general, Tomeu Vicens, i del coordinador de la ponència, Josep Lliteres, la presidenta va presentar el document polític, en el qual es fa una crida als afiliats de la formació a «contrarestar l'acció desestabilitzadora, quan no mentidera», que duen a terme altres agents polítics o socials. Munar va tornar a apostar per una coalició nacionalista de cara a les generals. En el congrés també es debatrà la continuïtat de la coalició que manté UM amb el PNB i ERC a les europees, després que aquests partits hagin qüestionat la Constitució i UM mantengui que se sent «còmoda» en una «lectura àmplia» de la Carta Magna. Tomeu Vicens va assegurar que el pla sobiranista d'Ibarretxe «no és la nostra guerra» i que «probablement» la formació optarà per abstenir-se en la votació al Parlament d'una moció presentada pel PP en contra del pla.

Tot i que la ponència del IX Congrés planteja la reforma de la Constitució i de l'Estatut, així com l'assumpció de noves competències per part del Consell, Munar fou pragmàtica a l'hora de valorar que hi ha conjuntures polítiques, com la de la passada legislatura, en les quals és possible «donar passos endavant» i altres, amb «majories absolutes» com l'actual, en què «no anar cap enrere ja significa un gran avenç». En aquest sentit, va destacar la importància de mantenir les competències transferides als Consells la passada legislatura. Munar qüestionà el bilingüisme que s'aplicarà a la nova televisió autonòmica però va recordar que el PP va guanyar les eleccions. La presidenta destacà que UM arriba al seu congrés, després d'haver duplicat els seus militants, d'haver governat ajuntaments on no tenia representació i d'haver demostrat que pot «governar amb la dreta i amb l'esquerra» com a «partit de referència del mallorquinisme polític».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris