algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

El pla territorial preveu reconvertir la fesomia de la façana de la ciutat

Es construirà un nou hipòdrom i els seus serveis esportius annexos


El pla territorial de Mallorca preveu la reconversió i millora urbanística de la façana, però també del centre antic de la ciutat de Manacor. Entre els objectius més importants de la intervenció a la façana de la localitat es troba la millora estètica de la imatge de Manacor. Per aquesta raó, mitjançant el pla de reconversió i el projecte de millora territorial, està previst que es creïn nous accessos a la ciutat des de la futura ronda nord de circumval·lació. No es descarta la creació d'una nova àrea destinada a usos dotacionals, amb la possibilitat d'ubicar un nou hipòdrom i els restants serveis annexos a aquest ús de caire esportiu. Entre les intervencions que milloraran la imatge de la ciutat en els seus accessos principals també es preveu la creació d'una àrea de serveis lligada a l'Hospital de Manacor. De fet, a hores d'ara, en els límits de l'hospital comarcal es desenvolupa una nova urbanització on s'instal·laran una estació de servei amb benzineria, a més d'una nova gran superfície comercial.

A banda de l'actuació sobre la façana de Manacor, el pla de reconversió territorial també tindrà la seva especial repercussió sobre el centre històric de la ciutat. En primer lloc, el pla preveu la realització d'un estudi de l'edificació i de les diferents tipologies existents. Així mateix, l'actualització del catàleg d'edificis que cal protegir és una altra de les escomeses que entren dins aquest projecte integral. La fase més polèmica d'aquest pla urbanístic podria ser la demolició de tots aquells elements arquitectònics que s'han considerat inadequats i que, en certa mesura, trenquen l'estètica urbanística manacorina. De moment, emperò, no s'han especificat aquests elements inadequats susceptibles de desaparèixer.

A més a més, està previst que s'enllesteixi una adequació de les ordenances d'edificació a les tipologies edificatòries tradicionals, com també la creació de mecanismes per al foment de les operacions de rehabilitació d'edificis protegits i la definició d'àmbits urbans que necessiten protegir en el centre històric.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris