muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

El pla territorial impedirà construir trenta xalets al peu de la Victòria

El CIM protegirà 51.544 m2 de la urbanització Pinares de Bonaire


El pla territorial de Mallorca protegirà 51.544 metres quadrats de la urbanització Pinares de Bonaire, ubicada al peu de la muntanya de la Victòria, a primera línia marítima i on estava prevista la construcció de trenta xalets. Pinares de Bonaire quedarà protegida com a espai lliure públic i l'urbanitzable es traslladarà al Port d'Alcúdia, a una finca de 146.850 metres quadrats situada davant el poliesportiu, un antic urbanitzable desclassificat pel Consell Insular i que ara recuperaria l'ús urbà i més concretament un ús hoteler, comercial i esportiu.

Es reserva, a més d'això, un 25 per cent d'aquests terrenys a zona esportiva pública amb l'objectiu de completar l'oferta lucrativa del municipi i de contribuir a la desestacionalització turística, ja que dues de les parts annexes tindran un ús hoteler.

El pla territorial de Mallorca diu textualment: «El caràcter emblemàtic que per a Alcúdia i Mallorca té la zona de la Victòria aconsella reconsiderar la conveniència del desenvolupament urbanístic d'aquells sòls de la urbanització de Pinares que produeixen un major impacte paisatgístic». Pinares de Bonaire té aprovat el projecte d'urbanització, però no el pla parcial, imprescindible per executar les obres. Amb aquesta proposta del pla territorial quedarà protegida una de les zones més emblemàtiques de tot Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris