algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

La candidatura unitària al Congrés pren forma amb PSM, EU, EV i ERC

Les quatre forces s'han reunit aquests dies per arribar a un acord

La candidatura unitària de l'esquerra al Congrés dels Diputats ha pres forma en els darrers dies després de diverses reunions mantingudes pels partits progressistes. Ahir mateix, el PSM-EN es va trobar amb Esquerra Unida, Els Verds i Esquerra Republicana de Catalunya per avançar en les negociacions. Segons fonts molt pròximes a aquest procés, «hi ha sintonia» entre les diferents forces i «voluntat política» per arribar a un acord que desemboqui en la creació d'una candidatura unitària a les eleccions generals. La finalitat d'aquesta coalició seria sumar els vots que per separat han aconseguit en les darreres convocatòries al Congrés dels Diputats els diferents partits (més de 50.000 el 2000) i atreure els vots dels ciutadans que s'han abstingut fins ara perquè no han trobat una alternativa «útil» a l'esquerra del PSOE, és a dir, amb possibilitat d'aconseguir representació a Madrid.

En principi, i si donassin els resultats del 2000, reunir 50.000 vots bastaria per obtenir un diputat, que el podria perdre el PP. En les eleccions del 2000, el PP va obtenir 5 diputats, el seu rècord a Balears, i el PSOE 2.

Les negociacions, que estan dirigides per Miquel Rosselló (EU), Pere Sampol (ERC), Margalida Rosselló (EV) i Joan Lladó (ERC), es podrien ampliar amb el PSOE i amb UM. De fet, aquesta força quatripartita ja ha demanat una reunió al PSOE i han posat a UM com a condicions perquè s'hi pugui sumar que canviï completament la seva relació amb el PP. Així i tot, les relacions actuals amb UM i, fins i tot amb el PSOE, dificulta un «Pacte de Progrés» a les generals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris