algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

El desdoblament de la carretera de Manacor només preveu cinc rotondes

El projecte costarà 90 milions i el Consell es compromet a acabar-lo fins a Montuïri aquesta legislatura

El desdoblament de la carretera entre Palma i Manacor inclourà només cinc rotondes, costarà 90 milions d'euros i el Consell de Mallorca voldria tenir-lo llest abans del 2007, tot i que només es compromet a arribar a Montuïri abans d'acabar la legislatura. La presidenta, Maria Antònia Munar, va presentar ahir aquest projecte, que respecta el traçat actual però modifica parcialment la proposta que havia fet el Pacte, ja que substitueix rotondes per enllaços a diferent nivell i el carril bici per un de serveis, més ampli, que permeti el trànsit de maquinària agrícola.

«La nostra il·lusió és completar tota la carretera aquesta legislatura, però el nostre compromís és tenir-ne acabada la primera fase», assegurà ahir el conseller d'Obres Públiques del Consell, Antoni Pascual, qui recordà que aquest era un compromís del Govern balear en l'anterior legislatura, però «no es va poder o no es va voler contractar l'obra».

El Consell traurà a concurs la primera fase del projecte, que va des del Control fins a Montuïri, el primer trimestre de l'any vinent, perquè abans de l'estiu puguin començar les obres, que tindran un termini d'execució de 27 mesos i costaran uns 50 milions. Paral·lelament, el Govern haurà d'executar les variants de Llucmajor i de la Casa Blanca, finançades per l'Estat.

En el primer tram, de 22 quilòmetres, les cinc rotondes fixades en el projecte del Pacte -el primer redactat en preveia 10- es redueixen a dues, situades a Algaida i Montuïri, i la resta es converteixen en enllaços superiors o inferiors, depenent de les disponibilitats del terreny. Destaca per la seva complexitat el que es preveu en el Control, amb una rotonda superior.

En tot el traçat des del Control fins a Manacor, de 38 quilòmetres, es construiran 13 enllaços -alguns per a canvis de sentit- i cinc rotondes a Algaida, Montuïri, Vilafranca, al creuer de les carreteres de Petra i de Felanitx, i a Manacor. Munar va destacar el consens polític al voltant d'aquesta obra i l'esforç econòmic que suposa per al Consell, que n'assumeix el finançament en solitari. El director insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar, va apuntar que les expropiacions per la primera fase del projecte afectaran 500 propietaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris