algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Els focus de la «llengua blava» ja arriben a 13 en detectar-se'n 5 més

Així i tot, de moment l'epidèmia tan sols afecta l'Illa de Menorca


La consellera d'Agricultura i Pesca, Margalida Moner, va anunciar ahir la detecció de cinc nous casos de «llengua blava», amb la qual cosa ja són tretze els focus detectats d'aquesta malaltia. Moner va explica que dels 586 ovins que es troben en aquestes granges afectades només al voltant d'una trentena d'animals estan afectats per l'epidèmia.

La consellera va afegir que totes les granges estan localitzades a Sant Lluís, Maó i Alaior, en un radi de 20 quilòmetres del primer focus registrat. Mentrestant, s'ha efectuat una mostra en 384 explotacions de Mallorca, en concret en 1.888 ovins i 147 vaques, sense que es donàs casos positius de la malaltia.

Per altra banda, respecte a Menorca, la consellera va dir que el sacrifici dels animals afectats només es realitzarà si els tècnics ho consideren necessari. Així mateix, va anunciar que les vacunes sol·licitades al Ministeri, per si s'adoptàs la decisió de procedir a una vacunació massiva, podrien arribar en els pròxims dies a les Balears.

També va anunciar que avui mantindrà una reunió amb els responsables del Consell de Menorca per avaluar els danys que fins ara ha provocat la «llengua blava» al sector i analitzar possibles compensacions econòmiques. De moment, va descartar que es doni als ramaders la denominada «Prima Herodes», suprimida per llei, però va assegurar que hi haurà altres compensacions de quanties similars.

Segons la consellera Moner, s'estudia igualment la possibilitat de demanar que es pugui avançar de nou als set mesos l'edat de sacrifici dels animals, a fi que els ramaders puguin percebre abans els ajuts a aquest efecte. D'altra banda, va anunciar la creació d'una zona per a engreixar els animals a Menorca, ja que està prohibit moure els animals fora d'aquesta illa. A més de tot això, així mateix un total de 42 ovelles estan afectades fins ara per la «llengua blava» a Menorca, segons va confirmar ahir la consellera d'Economia i Agricultura de l'Illa, Antònia Allés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris