cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Només un 7% del trànsit del centre de Palma és per anar de compres

Cort assegura que adequar els carrers per vianants estimula el comerç

Tan sols un 7% del trànsit que es genera al centre de Palma és per anar de compres, segons un estudi de mobilitat elaborat per l'Ajuntament de Ciutat. El regidor de Trànsit i Transports, Àlvaro Gijón, assegurà ahir que l'habilitació per a vianants de tota la zona centre «estimula les vendes, molt més que en altres llocs oberts al trànsit».

El responsable municipal contestà d'aquesta manera les crítiques, formulades per Afedeco divendres a la Nit del Comerç, contra la política de circulació de l'equip de govern de Cort. En concret, el president de la patronal del petit i mitjà comerç, Pau Bellifante, rebutjà obertament la pujada de preus de l'ORA i sobretot el tancament de carrers, «perquè el centre de Palma no pot quedar aïllat».

En aquest sentit, Àlvaro Gijón argumentà que «totes les reformes de trànsit són avalades per un estudi de mobilitat, del qual són informats de manera permanent les patronals del comerç, Afedeco i Pimeco». «No feim res sense consultar-ho amb tothom, no tan sols amb comerciants sinó també amb totes aquelles associacions de veïns i persones que se'n puguin veure afectades. Per això tenim la Mesa de Comerç i el Consell Assessor de Mobilitat, per garantir la participació de tots», assegurà.

Des de la legislatura passada, la voluntat del Consistori ha estat «anar guanyant espai per al vianant», explicà Àlvaro Gijón. Aquest destacà que «de tot el trànsit que es genera al centre de Palma, només un 7% és per anar de compres». Això fa que l'habilitació per a vianants sigui «una política fonamental per a l'estímul de les vendes». El problema és, segons el regidor de Trànsit i Transports, que els comerciants de Palma associen «que passar amb el cotxe és sinònim de vendes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris