algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Els constructors hauran de garantir la retirada de runes amb un aval

La fiança serà un requisit indispensable per obtenir la llicència d'obra


Els promotors d'obres de Mallorca hauran de presentar una fiança a partir del mes de febrer per garantir la retirada dels enderrocs. Aquesta fiança correspondrà al 125% del cost que es calculi per retirar les runes de la construcció.

L'aval esmentat serà un requisit indispensable per poder obtenir la llicència d'obra. Una vegada comprovat que totes les runes s'hagin dipositat en alguna de les sis plantes disponibles que n'hi ha a Mallorca -Inca, Manacor, Artà, Porreres, Calvià i Bunyola- la fiança serà tornada als promotors de les construccions.

La fiança es dipositarà als ajuntaments si es tracta d'una obra menor i al Consell Insular de Mallorca per a les considerades de més envergadura.

El conseller de Cooperació Local del Consell, Miquel Riera, es va reunir ahir amb representants dels diferents consistoris d'arreu de l'Illa al parc de recuperació mediambiental, per explicar-los els passos que han de seguir per complir la normativa sobre la retirada d'enderrocs.

En aquest sentit, Riera va explicar que ara mateix hi ha ben pocs municipis que hagin modificat les seves ordenances per adaptar-les a la normativa nova.

El director insular de Gestió de Residus del Consell, Guillem Riera, va subratllar després de l'encontre amb els representants municipals que els constructors han estat ja informats de les seves obligacions en relació amb la retirada de runes. «Els constructors són els primers interessats a acomplir els nostres objectius perquè n'obtenen així els certificats de qualitat necessaris per a les adjudicacions d'obres públiques», va assenyalar Riera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris