algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Només PSIB i EU-Els Verds aposten pel pacte de progrés «a la catalana»

PSM i UM desitgen una Generalitat governada pels nacionalistes

Els resultats de les eleccions catalanes van deixar satisfets tots els partits de l'arc parlamentari balear, però mentre que PSIB, Esquerra Unida i Els Verds van apostar per un «Pacte de Progrés» per governar Catalunya, el PSM i UM es van decantar per la formació d'un Executiu nacionalista. El PP, en canvi, va desitjar que el Govern resultant tengui la major estabilitat possible.

La dirigent del PP i consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, va destacar la «incertesa» dels resultats i va demanar als polítics que «intentin formar el Govern més estable possible», tenint en compte que les Balears són «l'exemple d'haver viscut un pacte progressista totalment embullat». La consellera va considerar «més que dignes» els resultats del PP i va felicitar ERC pel seu avanç electoral, tot i no coincidir amb els seus «plantejaments radicals».

Els socialistes de Balears no van dubtar a reconèixer que aquests no són els resultats «esperats», però el seu secretari general, Francesc Antich, va destacar que l'esquerra incrementa el seu pes i el PSC continua sent la força més votada. «Desitjam que es formi un Govern de progrés» compost pel PSC, ERC i Iniciativa perquè «la gent ha votat el canvi», va apuntar Antich, qui recordà que «el PP deixa de ser una força necessària».

Igual que els socialistes, Esquerra Unida i Els Verds van apostar per la formació d'un Govern «progressista, nacionalista i ecologista». La coordinadora d'Els Verds, Margalida Rosselló, i el coordinador general d'EU, Miquel Rosselló, van destacar «el rebuig» a les polítiques «espanyolistes» del PP, però el líder d'EU va anar més lluny i va apuntar que l'«èxit» d'Iniciativa demostra que «allà on l'espai roig i verd va unit es consolida».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris