algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El Govern vol reconvertir zones turístiques que es desenvoluparen a l'Estat fa més de trenta anys

Els pressuposts generals preveuen finançar el projecte pilot a Mallorca

R.C. / J.M.Palma.
El Ministeri d'Economia s'ha marcat, com a objectiu prioritari, abordar i executar un pla de reconversió per fer un pas qualitatiu a les zones turístiques que es desenvoluparen en els anys 50, 60 i 70 amb criteris que no corresponen a la demanda del turisme actual. En aquest cas les Balears, en concret Mallorca, seran un dels enclavaments més beneficiats pel pes específic que han tingut des dels anys 60 en el desenvolupament del turisme.

La Secretaria General de Comerç i Turisme, dirigida per Francisco Utrera, indica que aquest projecte beneficiarà determinades zones turístiques com les Balears, les Canàries o Costa del Sol. «La idea és que es aquest pla es concreti, però per a això es necessita finançament i la participació activa de tots els implicats, tal com succeeix amb els plans d'Excel·lència. La idea del Ministeri d'Economia és, a través d'aquesta iniciativa, abordar actuacions ambicioses per adaptar elements d'aquestes destinacions, cosa que implicarà una transformació en l'ordenació territorial, el planejament urbanístic i l'adaptació d'aspectes tals com l'equipament i els serveis al que desitja el turista del segle XXI», explicà en el congrés d'ABTA el secretari general de Turisme, Germán Porras.

Aquest ambiciós pla pretén que en aquestes zones s'hi insereixin elements que funcionin «arrossegant el turisme» i millorin la competitivitat de zones que es desenvoluparen a final dels anys 50, 60 i 70. El Govern vol que aquest projecte arranqui el 2004 i s'hi iniciï tot d'una la transformació de les zones turístiques espanyoles, per l'augment de la competitivitat a la conca mediterrània.

El secretari general també va assenyalar la necessitat d'apostar per la sostenibilitat i la qualitat de les destinacions. Per aconseguir-ho, és necessari anar cap a un nou model de finançament dels municipis turístics. «Ara mateix intentam introduir-ne partides en la Llei d'acompanyaments dels pressuposts generals de l'Estat», puntualitzà. L'any 2004, ja s'inclourà el finançament adequat per executar aquests projectes.

A final del mes passat, transcendí l'acord obtingut a Madrid entre el ministre d'Economia, Rodrigo Rato, i el president del Govern, Jaume Matas, sobre la posada en marxa de plans d'excel·lència pilot per a la reconversió de zones turístiques degradades. En aquest sentit, els plans de millora d'àrees de les Balears es duran a terme a través de la Secretaria General de Turisme en col·laboració amb la Conselleria de Turisme, a fi d'aconseguir en el futur turisme de més qualitat, «però sense perdre allò que tenim», precisà Matas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris