nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Cabrer destinarà cinc milions d'euros a comprar sòl el 2004

El Govern invertirà l'any vinent cinc milions d'euros en la compra de sòl per evitar un col·lapse de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) que impedeixi la construcció de pisos de protecció oficial. Segons explica la Conselleria d'Obres Públiques en la memòria adjunta als pressuposts, aquesta decisió «no té altre fi que el de cobrir, si encara és possible, el gran fracàs que en política de sòl ha suposat l'anterior gestió de l'Ibavi».

Aquesta mesura s'acompanyarà amb l'elaboració d'un pla d'habitatge, que es presentarà el gener, el qual proposarà una davallada dels impostos municipals per reduir el preu dels pisos. També es demanarà als municipis que facilitin sòl per poder construir habitatges protegits. Aquesta era una de les reivindicacions del Pacte, que va criticar l'Ajuntament de Palma per no facilitar sòl durant l'anterior legislatura. Aquest punt també es podria regular amb una nova llei del sòl.

El nombre d'habitatges de promocions en curs i en fase de projecte per al 2004 se situa en 982, a més de la continuïtat de l'Àrea de Rehabilitació Integral (ARI) del polígon de Llevant, a Palma, que comprèn 1.280 habitatges més. En aquest sentit, es preveu així mateix que s'incorporin 164 pisos més cedits en lloguer en les distintes promocions que es faran l'any vinent.

El pressupost d'inversions per al 2004 de l'Ibavi s'ha reduït un 31 per cent, de manera que ha passat dels 46,6 milions d'euros d'enguany als 36,4 de l'any que ve. Segons la Conselleria d'Obres Públiques, la mesura respon a un «plantejament totalment realista» de les inversions, ja que en els darrers anys s'ha «inflat d'una manera exagerada» aquest capítol per «ocultar, almenys en determinats moments, el fracàs en la política d'habitatge» del Pacte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris