algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El Govern cataloga els polígons industrials com zones d'alt risc

Interior redacta un pla director per a la prevenció d'accidents químics

El Govern té catalogats els polígons industrials de les Illes com zones d'alt risc per l'enorme quantitat de substàncies perilloses que s'hi emmagatzemen. En la majoria d'aquestes instal·lacions és normal trobar-hi empreses de productes químics, pintures o combustibles que, per la seva proximitat a zones urbanes, suposen un perill potencial per a la població i el medi ambient.

L'Executiu autonòmic proposarà als ajuntaments de Balears que redefineixin els seus plans urbans per tal d'aïllar-los dels nuclis de població i establir al seu voltant distàncies de seguretat, a més de dotar-los de les mesures contraincendis necessàries. Aquesta és una de les principals mesures previstes en el nou pla director Quimibal, que elabora la Conselleria d'Interior i que s'inclourà dins del pla d'emergències que es té previst aprovar abans de finals d'any.

El director general d'Emergències de la Conselleria d'Interior, Joan Pol, assegurà que Balears «disposarà a partir de gener del primer pla de contingències homologat per la Unió Europea». Un pla que incorporarà la directiva europea «Seveso II» per al control i la planificació davant el risc d'accidents greus en els quals intervenen substàncies perilloses, com són els productes químics. «Fins ara tot se centrava en la planificació de les emergències», declarà Pol, qui afegí que «la nova directiva té un component molt més preventiu i comprèn des de la seguretat al lloc de feina fins a una ordenació territorial més assenyada».

El decret que regularà la distribució de competències en prevenció d'accidents greus en matèria de risc químic, i que el Govern aprovarà el proper mes de desembre, és la primera passa que es fa perquè la Unió Europea retiri l'amenaça de sancionar la Comunitat amb una multa de 200 milions d'euros per incompliment de la legislació europea. «Balears no té un pla especial contra el risc químic», digué Pol, d'aquí la importància de declarar «zones d'alt risc» tots els polígons industrials balears, tot i que el pla afectarà directament els de Repsol a Aucanada i Cas Tresorer, a més dels de CLH de Son Ferriol, Palma i Alcúdia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris