cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

La Universitat recull en dos volums ponències dels millors historiadors de la comunicació

Els treballs es llegiren durant unes jornades a Palma

L'any 2001 es va dur a terme a Palma la cinquena edició de l'Encontre d'Historiadors de la Comunicació entorn de dues línies bàsiques: aportacions de la comunicació a la comprensió i construcció de la història del segle XX. Ara, les ponències que s'hi presentaren s'han recollit en dos volums del mateix títol.

Els llibres, coordinats pels professors de la UIB Arnau Company, Jordi Pons i Sebastià Serra analitzen, des del paper dels gabinets de comunicació en el segle XX, el tractament de les minories per part dels mitjans de comunicació, l'humor gràfic a la premsa, o la publicitat.

L'historiador Sebastià Serra, coordinador dels llibres, explica que les ponències estaven fetes amb total llibertat sempre que s'encabissin dins els temes que proposava l'encontre. Segons Serra, el fet que fossin aspectes relativament amplis permeté una gran pluralitat.

El professor mallorquí es mostra convençut que els dos llibres editats per la UIB «reuneixen l'avantguarda de la investigació de la història de la comunicació d'Espanya», ja que entre els autors hi figuren els millors especialistes en història contemporània, periodisme i comunicació audiovisual.

El text es presenta de manera planera, fugint dels tecnicismes, precisament amb l'objectiu d'acostar la gent a la comunicació.

Serra justificà aquest fet explicant que la gent que es dedica a la comunicació «ja procura fer servir un llenguatge accessible i que sigui una feina d'investigació no ha d'estar barallat amb els fet que es pugui llegir, entendre, escoltar o veure. Una de les nostres preocupacions és fer-ho entenedor».

La VI edició va ser a Vigo, on es tractà «La guerra i la informació», i l'any que ve es farà a Barcelona sobre «Censura i Mitjans de Comunicació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris